Quote:
Mij is al gevraagd wat ik hiervan vind. Ik vertrouw dat hele Wageningse bedrijf Top niet. En koude pasteurisatie? Er wordt verder niet uitgelegd wat dat inhoudt, maar wanneer gaan we nu eens beseffen dat GEEN ENKELE PASTEURISATIE nodig is?
Ik heb even wat speurwerk gedaan naar Top BV in Wageningen. Allereerst is er deze site:
http://en.topwiki.nl/index.php/TOP_b.v._bedrijfsprofiel
Als je vervolgens gaat zoeken op de 3 grote namen achter Top vind je het volgende:
Quote:
Bert Tournois (1957),
is na een studie biologie en
chemie gepromoveerd in Utrecht in de chemie. Na een aantal jaren voor de RUU te hebben gewerkt is hij voor
Wageningen UR gaan werken, laatstelijk als
commercieel directeur van het toenmalige ATO-DLO. Na zijn vertrek bij de WUR heeft hij TDI opgericht en was betrokken bij het opzetten van tal van nieuwe ondernemingen. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting Foodlog.
http://www.hfv-bv.nl/t_mensen.html
Quote:
Sinds 2007 is Frank Giezen (Algemeen directeur, Ojah) bezig met de ontwikkeling van een
derde generatie vleesvervanger. Het product heet Beeter, en meer informatie is op de website www.eetbeeter.nl. In het laatste half jaar zijn er tientallen tonnen product gedraaid, en het een groot percentage is verkocht aan de Vegetarische slager. Beeter is het eerste product op de markt dat een structuur ('bite') heeft vergelijkbaar als vlees. Door met het productieproces te spelen, kunnen structuren vergelijkbaar met kip of zelfs varkensvlees gemaakt worden (en alles ertussen in). Het product is duurzaam en bevat soja en water en verder niets.
http://wdeheij.blogspot.nl/2010/09/eet-beeter-derde-generatie.html
Quote:
Wouter de Heij is één van de mede-oprichters van TOP b.v. en de huidige directeur van TOP b.v. Wouter is geboren in de Zuidelijke IJsselmeerpolders (ZIJP) op 8 maart 1973. Na zijn middelbare school -eerst in Dronten, later in Kampen- aan het Almere College is Wouter gaan studeren in Delft aan de Technische Universiteit. Zijn studie
Scheikundige Technologie met specialisatie multi-fysics en transportverschijnselen specifiek op bioprocessen en veiligheid is Wouter eerst gaan werken in het domein van
explosieveiligheid. Na een toevallige ontmoeting is Wouter enthousiast geworden over
ATO-DLO in Wageningen. In 2005 is het plan gerezen om een eigen innovatie bedrijf op te richten. De rest is geschiedenis.
http://nl.topwiki.nl/index.php/Wouter_de_Heij
Smakelijk eten en drinken. Ik vertrouw deze lui net zo ver als ik ze kan gooien!
Mike