rauwe melk

  • Onderwerp starter Onderwerp starter ikke
  • Startdatum Startdatum
Quote:
Mij is al gevraagd wat ik hiervan vind. Ik vertrouw dat hele Wageningse bedrijf Top niet. En koude pasteurisatie? Er wordt verder niet uitgelegd wat dat inhoudt, maar wanneer gaan we nu eens beseffen dat GEEN ENKELE PASTEURISATIE nodig is?


Ik heb even wat speurwerk gedaan naar Top BV in Wageningen. Allereerst is er deze site:

http://en.topwiki.nl/index.php/TOP_b.v._bedrijfsprofiel

Als je vervolgens gaat zoeken op de 3 grote namen achter Top vind je het volgende:

Quote:
Bert Tournois (1957),

is na een studie biologie en chemie gepromoveerd in Utrecht in de chemie. Na een aantal jaren voor de RUU te hebben gewerkt is hij voor Wageningen UR gaan werken, laatstelijk als commercieel directeur van het toenmalige ATO-DLO. Na zijn vertrek bij de WUR heeft hij TDI opgericht en was betrokken bij het opzetten van tal van nieuwe ondernemingen. Daarnaast is hij voorzitter van de stichting Foodlog.


http://www.hfv-bv.nl/t_mensen.html

Quote:
Sinds 2007 is Frank Giezen (Algemeen directeur, Ojah) bezig met de ontwikkeling van een derde generatie vleesvervanger. Het product heet Beeter, en meer informatie is op de website www.eetbeeter.nl. In het laatste half jaar zijn er tientallen tonnen product gedraaid, en het een groot percentage is verkocht aan de Vegetarische slager. Beeter is het eerste product op de markt dat een structuur ('bite') heeft vergelijkbaar als vlees. Door met het productieproces te spelen, kunnen structuren vergelijkbaar met kip of zelfs varkensvlees gemaakt worden (en alles ertussen in). Het product is duurzaam en bevat soja en water en verder niets.


http://wdeheij.blogspot.nl/2010/09/eet-beeter-derde-generatie.html

Quote:
Wouter de Heij is één van de mede-oprichters van TOP b.v. en de huidige directeur van TOP b.v. Wouter is geboren in de Zuidelijke IJsselmeerpolders (ZIJP) op 8 maart 1973. Na zijn middelbare school -eerst in Dronten, later in Kampen- aan het Almere College is Wouter gaan studeren in Delft aan de Technische Universiteit. Zijn studie Scheikundige Technologie met specialisatie multi-fysics en transportverschijnselen specifiek op bioprocessen en veiligheid is Wouter eerst gaan werken in het domein van explosieveiligheid. Na een toevallige ontmoeting is Wouter enthousiast geworden over ATO-DLO in Wageningen. In 2005 is het plan gerezen om een eigen innovatie bedrijf op te richten. De rest is geschiedenis.


http://nl.topwiki.nl/index.php/Wouter_de_Heij

Smakelijk eten en drinken. Ik vertrouw deze lui net zo ver als ik ze kan gooien!

Mike

 
Een verhaal van Wouter de Heij: http://wdeheij.blogspot.nl/2013/03/houdbaarheid-en-mild-conserveren-een.html

"Houdbaarheid en mild conserveren - een bijdrage aan verduurzaming"

In een ander artikel spreekt hij over "gewone gepasteuriseerde melk"

Het is een gevaarlijke organisatie.

Quote:
De Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ) is van mening dat alleen onbehandelde melk rauwe melk mag worden genoemd. De BBZ zegt dat naar aanleiding van een poging van het bedrijf Top bv in Wageningen om melk die met milde conserveringstechnologieën is behandeld als rauwe melk in de markt te zetten.

Om de naam rauwe melk te mogen gebruiken, mag deze melk volgens de BBZ geen warmtebehandeling of een fysische of chemische behandeling hebben ondergaan.

In vakblad De Zelfkazer van december is te lezen dat Top bv bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ontheffing aan wil vragen voor de verkoop van mild behandelde rauwe melk in de retail. Als het aan de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders ligt, mag die aanvraag niet gehonoreerd worden.


 
Quote:
Het product is duurzaam en bevat soja en water en verder niets.


Dat er soja in zit is al meer dan genoeg om het te laten liggen waar het ligt: in het vriesvak. Lekker duurzaam ook.

 
heb vandaag ook voor het eerst een halve liter rauwe melk gedronken.

was benieuwd naar hoe het lichaam hierop zou reageren

Ook van deze rauwe melk moest ik net als bij melk van de supermarkt een stuk of 20 grote winden laten.

Daar was dus geen verschil

Ook begon het op momenten aardig te borrelen in mijn buik en moest ik 1x maal naar de wc voor lichte diarree.

Ook dat heb ik bij supermarkt melk dus vraag mij af of je dit een ontgiftings-reactie van het lichaam kan noemen.

lijkt mij van niet.

De reactie was niet anders als bij de "foute" melk.

 
@erdal: een halve liter om te testen is veel als je problemen met melk (welke dan ook) hebt.

Als je wilt testen of je tegen rauwe melk kan, neem dan een paar dagen geen melk en bouw dan op. Begin eens met een half glas.

Nog beter beginnen met kefir:

o.a. hier kant en klaar te koop:

http://www.rauwpower.nl/winkels/

 
Ik vraag het hier ook nog even:

Ze verkopen bij mij in de straat gethermiseerde melk van de boerderij. Dit is wel verwarmd boven de 40 graden, maar onder de 60/70. Kan je dit dus ook beter niet drinken?

 
Erdal, hoe lang drink je al melk uit de supermarkt? Of bedoel je dat je nu pas met melk drinken begint en het nppot gedronken hebt?

Ik weet zelf niet het verschil tussen een ontgiftings-reactie en eventueel niet tegen melk kunnen.

Ik verdraag definitief geen melk van de koe (ik krijg gigantische jeuk) dus drink geitenmelk. (A,damse bos).

De boerderij uit Ouderkerk is in ieder geval niet biologisch. Maar wil niet direkt zeggen dat de melk slecht is. Vraag er nog eens naar hoe ze de dieren voeden.

Van geitenmelk krijg ik diaree maar...... ik vind het lekker en probeer het weer met kleine beetjes per dag. Ik kocht 1 liter en heb 2/3 ingevroren. Want ik vind de geitenmelk na een paar dagen niet meer zo lekker.

 
Vandaag stond er iemand bij de melktap met een emmer van 50 liter, die helemaal vol zat. 8O

De man vertelde dat hij en zijn familie van melk leven en er van alles van maken.

Gelukkig zat er nog genoeg in de tank om mijn flessen te vullen :)

 
Ik wist niet waar dit bericht te plaatsen: hier een youtubefilmpje over boeren die weigeren hun koeien te oormerken:

 
Ik denk dat de belangrijkste reden waarom ik winderig wordt van melk is omdat ik het soms koud drink.

Mijn buik kan niet tegen de kou en krimpt samen

Nu begrijp ik dat ik het ook niet teveel mag verwarmen

Dus probeer ik het louw te drinken (onder de 40 graden), dat gaat wel redelijk goed wat winderigheid betreft.

Ik moet ook zeggen dat ik het niet erg vind om winden te laten.

 
Bij wijze van test rauwe melk 3 dagen op kamertemperatuur (nu 21 graden) laten staan.

Hoopte dat de wei af zou scheiden en ik dan de wrongel in een kaasdoek kon uithangen, maar dit gebeurde niet?? Normaal gezien moet met deze temperatuur de wei toch al lang afgescheiden zijn?

Alleen de room steeg op. De room inmiddels geconsumeerd, ook een paar glazen van de resterende melk gedronken, mega zuur... :lol:

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.699
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan