Een nieuw recept, wij hebben het nog niet zelf gemaakt maar wel al geproefd/gegeten, de heerlijke smaak bleef nog lang hangen:
Een heerlijke gekruide hutspot, zonder aardappelen, met vlees en spekjes
Een recept van onze zwager Paul:
Snij een kilo runderlappen in stukjes en braadt dit aan met peper, zout, laurierblad, kruidnagel en tijm. Doe alleen voorzichtig met de tijm, het geeft een heerlijke smaak maar het is een bijzonder sterk kruid.
Blijf proeven tijdens de bereiding.
Doe een blik kokosmelk erbij en laat het lekker een uurtje pruttelen, zorg wel dat het onder het vocht blijft staan.
Braadt de spekblokjes aan en voeg ze toe aan het gerecht.
Snij ondertussen het volgende in blokjes: 5 winterpenen, 3 knolvenkels, 1 kilo zoete aardappelen, 3 kilo uien.
Braadt het eventjes aan en doe het bij het vlees. Voeg een scheut azijn toe en roer alles lekker door. Blijf proeven of de smaken goed in balans zijn, voeg anders nog wat kruiden erbij.
Laat alles nog zo’n 2,5 uur pruttelen.
Eet smakelijk.