G
Guest
Guest
De tong opzetten met koud water, ik doe er ook nog 4 botten bij. Aan de kook brengen, afschuimen. Na het afschuimen doe ik erbij: wortel, bleeselderij, ui met schil, paar laurierbladeren en natuurlijk keltisch zeezout. Lekker lang laten trekken (bij mij staat hij 24 uur op).
De tong eruit halen. Iets af laten koelen en dan het vel eraf trekken. Dit vel is leerachtig en gooi ik weg. Je kunt de tong in mooie plakjes snijden en serveren met een
champignonsausje: Champignons in wat roomboter licht bakken, mogen niet bruin worden.
2 theel. citroensap erbij en een beetje van de bouillon, een scheutje madeira (optioneel), peper en Kelt.zeezout. Dit sausje licht binden met arrowroot en over de tong uitgieten. Is echt lekker! Dit hoeft natuurlijk niet met de champignonsaus, maar is wel een heerlijke combinatie.
Dit is een traditioneel recept, zoals mijn oma rundertong al bereidde.
De tong eruit halen. Iets af laten koelen en dan het vel eraf trekken. Dit vel is leerachtig en gooi ik weg. Je kunt de tong in mooie plakjes snijden en serveren met een
champignonsausje: Champignons in wat roomboter licht bakken, mogen niet bruin worden.
2 theel. citroensap erbij en een beetje van de bouillon, een scheutje madeira (optioneel), peper en Kelt.zeezout. Dit sausje licht binden met arrowroot en over de tong uitgieten. Is echt lekker! Dit hoeft natuurlijk niet met de champignonsaus, maar is wel een heerlijke combinatie.
Dit is een traditioneel recept, zoals mijn oma rundertong al bereidde.