RIP Boogie (Run In Peace)

Ik geef mijn katten al een tijdja zonnewater en het bakje is steeds leeg. Terwijl het gewone gefilterde water lang niet zo hard ging. Ze vinden het heerlijk.

Hier staat wat de voordelen zijn en hoe je het maakt, heel simpel!

https://www.centerofthesoul.nl/nieuws/hoe-maak-blauw-zonnewater/

Ik vind het zelf ook erg lekker trouwens.
 
Ik ben benieuwd! Zelf dronk ik het al maar toen ik zag dat de katten dit zo graag lusten.. die doen niet aan placebo effect!
 
Ik ben ook benieuwd. In het verleden heb ik wel eens gehoord van dit principe van water. Het proces klinkt een beetje als gefermenteerd water. Ik ben benieuwd of mijn katten het zouden drinken. Kangen water willen ze hier niet. Regenwater wel.
 
Daarnaast ben ik ook bezig met pirAamidewater, uit de Bosnische piramides.
Dit water heeft een mega hoge Bovis waarde en activeert je zelfgenezend vermogen doordat je eigen Boviswaarde stijgt door dit water te drinken. Alléën verdund te drinken, een dopje op halve liter. Tenzij er ziekte is dan iets meer gebruiken.
Dit water is onderzocht in het lab van Emoto!

https://www.bewustincontact.nl/genezende-piramidewater-bosnie/

https://piramidewater.com/distributie-nederland/



 
Lees dit en je snapt waarom water dat blootgesteld is aan zonlicht gezonder is voor katten:

https://www.fatsforum.nl/forums/topic/ez-water-vs-kangen-water/

Voegt die blauwe kleur waar Elkedageenei het over heeft dan nog iets toe? Ongetwijfeld. Kleuren zijn een lager octaaf van licht en vormen samen het volledige lichtsprectrum. Blauw licht geneest baby's met geelzucht en dit wordt in westerse ziekenhuizen toegepast. Lampen met rood licht verlichten pijn. En zo zullen alle kleuren hun eigen gezondmakende werking hebben. Maar ook de warmte van de zon (infrarood licht) is gezondmakend, denk aan infraroodsauna's. Volgens Gerald Pollack (zie mijn artikel) heeft infrarood licht de meest effectieve uitwerking op water.

Mike
 
Nieuws over het voer van Beertje:

Man, wat was ik blij toen Beertje rauw voer accepteerde! Helemaal in lijn met de bevindingen van Frances Pottenger zou het Beertje toch veel beter moeten vergaan dan Boogie, die we niet aan het rauwe voer kregen en dus gekookt blikvoer gaven.

Beertje kreeg van ons Petman barf-voer uit Duitsland. De laatste maanden viel ons echter op dat de vacht van Beertje constant open stond, iets wat we herkenden van Boogie in haar nadagen. En Boogie had ernstige nierslijtage, terwijl Beertje daar nog veel te jong voor is! En dus had ik bedacht dat het voer van Beertje te mager is en er vet aan moest worden toegevoegd. Zo gezegd zo gedaan, lamsvet in huis gehaald en vermengd met het voer. Dit leverde een glanzendere vacht op, maar nog steeds stond deze open. Met de seizoenswisseling kreeg Beertje haaruitval die maar niet stopte, ook niet toen het al volop zomer was!

Recentelijk was ik in de Duitse dierenzaak waar ik de Petman altijd haal en daar vroeg ik naar het blikvoer met de hoogste vleesinhoud. Ze wezen mij op Mjamjam, graanvrij en soms met wel 99% vlees! Ik heb alle varianten in huis gehaald (m.u.v. paard, want dat krijg ik niet verkocht aan mijn vriendin) en we hebben dit voer voorgeschoteld aan Beertje. Allereerst: nog nooit heeft ze zo gretig haar hele bordje leeggegeten! Daarnaast: vrijwel ONMIDDELIJK een gladde, gesloten vacht met hoogglans en GEEN vachtwissel meer. En: toegenomen energie!

Tja, daar ga je dan met je gedachte dat rauw voer altijd beter is. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat het voer van Petman bestaat uit uitsluitend mager spiervlees plus gemalen botten. Geen orgaanvlees, dus niet in balans. Ik denk dat we Beertje's nieren aan het slopen waren met dit voer. Omdat ze zo jong is zal de schade ongetwijfeld meevallen, maar ik ga door met Mjamjam en NIET met barf!

Mike
 
eigenlijk best wel apart Mike, toch ook een teken van degeneratie al. Misschien zwakke(re) ouders?
Ik heb 2 katten van ruim 9, broer en zus en heb ik van begin af op vlees, klein beetje en minder als ze nodig hebben, de rest vangen ze buiten (veel konijnen en muizen), die doen het er super op. Voorouders komen ook uit het veld zeg maar, altijd buiten, worden wel als kitten heel goed gesocialiseerd.
 
Tja, we weten natuurlijk helemaal niets over deze kat. Uit het asiel gehaald, volgens de dierenarts 2 jaar ongeveer en dus nu ong. 4 jaar. Dat is alles wat we weten.

Mike
 
Dieren hebben net zoveel last van degeneratie als mensen. Vanuit de hoek van gedragsdeskundigen voor katten weten we dit al jaren. Niet ieder kat kan rauw vlees verteren. En zie er maar eens te achter te komen waar de oorzaak hiervan ligt bij dieren. Ook rauw vlees is een hype geworden. Maar het blijft zaak om naar het dier zelf te kijken en hoe het beestje erop reageert. Dat betekend dat je niet alleen naar de vacht kijkt maar ook naar drink en eet gedrag. Ontlasting en urine. Allemaal naast gedrag. Waarom zou je een dier die moeite heeft met rauw vlees het door de strot willen duwen? Het beestje moet ook een beetje kunnen genieten. Als dat betekent dat hiervoor rauw vlees vermeden moet worden dan is dat zo.
Daarnaast speelt ook mee de leeftijd dat katten van hun moeder worden gescheiden. Vaak gebeurd dit met 8 weken. Maar 16 weken is het beste. Dit voorkomt ook veel hormonale problemen.

Als ze het op dit voer beter doet dan het beste om zo door te gaan. Het beestje moet ook Een beetje happy zijn. Bij mijn katten lukt rauw voer ook niet. Wie ben ik om ze te dwingen met alle gevolgen van dien.
 
Helemaal mee eens, Binc. We maken het rauwe voer dat we hebben nog wel op en wisselen dit af met het nieuwe voer. Daarna volledig over op Mjamjam - een naam waar Beertje het alleen maar mee eens kan zijn!

Mike
 
Goh, ik geef Giotto naast natvoer en brokjes ook wat rauw vlees, spiervlees, omdat hij dat zo graag heeft. Kan ik daar dan wel mee doorgaan? Het zijn 5 blokjes groot als een dobbelsteentje.

Dorothé
 
Je hebt gelijk Mike. Als zij er gelukkiger mee is en het er beter op doet is dat in haar voordeel. Wellicht heeft ze de smaak van het nieuwe voer nu te pakken em weigert ze het rauwe voer wat je nog over hebt.

Dorethe,

Geen probleem als je dat wil geven.
Ik denk dat je kat dit eerder als snack ziet en mogelijk compleet rauw voer weigert?
Hier ook 2 katten waarbij ik geen rauw voeding erin krijg. Ondanks dat ze door de fokker afgespeend zijn op rauw. Maar als ik zelf rosbief heb of krab of garnalen, nou dan weten ze mij ook te vinden. Zijn net honden want gaan er gewoon voor zitten. Ik zie niet wat voor kwaad het kan. Het word pas een probleem als je barf geeft en er vertering problemen of andere problemen door ontstaan. Dan nog zijn er mensen die eigenwijs zijn en gewoon door blijven voeren omdat ze alleen vanuit eigen perspectief denken en niet naar de kat kijken.

Trouwens, je kan ook eens proberen een kuikentje te geven. Is ook een snack voor de kat. Gaat er hier overigens ook niet in. Bij mijn vorige kat wel. Die heette heel grappig ook beer.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
553.303
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan