Werkloosheid in de VS daalt…maar dat zegt niet alles
In april was nog sprake van het historische verlies van meer dan 20 miljoen arbeidsplaatsen in de VS door de coronacrisis, omdat bedrijven massaal de deuren sloten en personeel op straat werd gezet.
De werkloosheid in ’s werelds grootste economie kwam in april uit op 14,7 procent, het hoogste niveau sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. De werkloosheid in de VS zakte in juni naar 11,1 procent van 13,3 procent in mei.
In een reactie op het banenrapport van donderdag, zegt econoom James Knightley van ING dat de werkloosheidscijfers niet erg betrouwbaar zijn. De werkloosheid wordt gemeten via peilingen, waarbij mensen wordt gevraagd of ze in de afgelopen vier weken actief hebben gezocht naar een baan. Daling van dat cijfer betekent dus dat minder mensen zeggen dat ze actief zoeken.
Opvallend in dit verband is dat het aantal uitkeringsaanvragen in juni juist is gestegen met bijna 1 miljoen, waardoor het aantal werkloosheidsuitkeringen op ruim 31 miljoen komt. Dit geeft volgens econoom Knightley aan dat het totaalbeeld van de Amerikaanse arbeidsmarkt nog behoorlijk zwak is.
Bron: businessinsider.nl
Zoals ook hier worden economische, banen, werkoosheids cijfers stelselmatig 'gepoetst' om het mild te zeggen.
Als je meer mensen dan ooit werkloos zijn, record aantal bedrijven dicht en astronomische fake geld bedragen creeert en in de economie pompt dat KAN dit niet kloppen.
Een bedrijf wat dicht is is niet met een zak geld up and running te krijgen in no time en weer mensen aanneemt of er niets aan de hand is geweest.