In het boek van Moritz geeft hij aan dat (een te veel aan) collageen en eiwitten de wanden van de haarvaten verzwakken en beschadigen, waardoor ze ontsteken etc etc.
Is dit het gedeelte om over te slaan?
Ik begin me te irriteren aan Moritz,
Het is opvallend hoe vaak eiwitten in het boek "Tijdloze geheimen van gezondheid en verjonging" van Motitz de schuld krijgen van de moderne westerse ziekten.
Rundvlees, varkensvlees, gevogelte, vis, eieren, melk, kaas etc. maken dat het je bloed dikker maakt en risico's op bloedstolsels vergroot, het lichaam wordt gedwongen om het extra eiwit en de afvalstoffen van de eiwitstofwisseling op te slaan in het bindweefsel onder de huid en van de organen en in de basaal membranen van het haarvaten netwerk. Kort gezegd de opslag van een teveel aan eiwit veroorzaakt een hartaanval.(p293)
Patiënten met een hartaanval bevestigen dat ze jarenlang dierlijke eiwitten hebben gegeten (p299)
Dierlijke eiwitten - schadelijker dan suiker! (p358). Een biefstuk behoeft evenveel insuline als een half pond witte suiker.
Eiwitten in koemelk zouden weleens de oorzaak van type één diabetes kunnen zijn .(p366) Om je lichaam te helpen genezen van diabetes type 2 moet geen dierlijke eiwitten gebruiken (p368)
Osteoporose, wordt veroorzaakt door een slechte opname van Calcium doordat de galwegen verstopt zijn en hoe komt dit , door gebruik van melk, kaas, vlees en ander zuurvormend voedsel en door zemelen.(p459)
Zo zijn er meer voorbeelden.
Veel eiwitten eten zal vast niet goed zijn maar wordt er door Moritz niet ergens aan voorbijgegaan bijvoorbeeld dat eiwitten nadat je dierlijk vet op de eerste plek zet niet gevaarlijk is of een slechte eiwitvertering ook een probleem kan geven?