Voedingsadviezen uit de geschiedenis

Hier een recensie van het nieuwe magnesiumproduct van Breizh Import:

http://moniquevandervloed.nl/review-alpha-biotech-magnesium-ampullen/

Mike
 
Interessant artikel van Foodlog. Al vind ik de personen die daar altijd reageren uiterst irritant, ze willen allemaal intelligent en interessant overkomen en zijn het nooit eens met elkaar. Meestal slappe hap wat standpunten betreft.

Joost
 
Tanja, ik heb lekker dingen bij je gekocht. Lekkere taart (de kefir) en lekkere kleine hapjes. Alles gemaakt met Chufameel.
Toch even een vraagje:
Dat chufameel, heeft dat veel koolhydraten? En heeft het fytinezuur? Zo ja; Hoe wordt dat ongedaan gemaakt? Door in water te leggen?

Trouwens je soep smaakt ook lekker. Omdat ik hem elke dag eet, heb ik hem echter niet gekocht.
Goede zaken doen jullie. Ook leuk dat jullie naast Kenny staan:
http://www.beeingpure.nl/workshop/
Hij heeft zoals Ralph van Boerderij Daalhoeve goede honing.
Dorothé
 
Chufa/tijgernoten (nee niet die van Duyvis ?) zijn knolletjes en hebben geen fytinezuur. Het bevat wel koolhydraten, maar in de taartbodem zitten geen enorme hoeveelheden. De hapjes zijn vnl van vetten gemaakt (avocado, kokosolie en ghee, citroensap chocolade en wat honing) daar zit geen chufa in.
Leuk om te horen dat het smaakt, de kokoskefir limoencheesecake is mijn favoriet.
 
Bedankt.
Ja, die taart heb ik gekocht en ga ik vanavond met mijn vriend lekker opeten.
Goed, niet veel koolhydraten, dan is het in orde. Ik neem ja geen koolhydraten meer sinds 02.01.2016.
Maar dit bijzonder hapje gun ik me.
Trouwens ik had laatst pasta gegeten die van zeewier gemaakt is. Dus geen granen en het was uiterst lekker.

Dorothé
 
Even een paarvraagjes:

Is zeewierpasta een goed alternatief voor normale pasta?
https://oershop.nu/product/jodiumrijk-zeewierpasta-i-sea-seamore-food/
Men kan dat zeer lekker maken met vis en knoflook etc., het smaakt echt goed.

Is bataat een goed alternatief voor aardappelen of jaagt het ook de bloedsuikerspiegel omhoog?
https://gezondetips.nl/zoete-aardappelen-bataat

Groene thee heeft net als koffie cafeïne. Dit jaagt de bloedsuiker spiegel omhoog. Ik drink het op het werk de gehele dag met venkelthee erin om het iets te zoeten. Doe ik daar goed aan of liever niet?

Dorothé
 
Is zeewierpasta een goed alternatief voor normale pasta?
https://oershop.nu/product/jodiumrijk-zeewierpasta-i-sea-seamore-food/
Men kan dat zeer lekker maken met vis en knoflook etc., het smaakt echt goed.

Ja, lijkt me een prima alternatief.



Is bataat een goed alternatief voor aardappelen of jaagt het ook de bloedsuikerspiegel omhoog?

Mits je niet overdrijft is dit een prima alternatief.



Groene thee heeft net als koffie cafeïne. Dit jaagt de bloedsuiker spiegel omhoog. Ik drink het op het werk de gehele dag met venkelthee erin om het iets te zoeten. Doe ik daar goed aan of liever niet?

Niet de hele dag door drinken, dan sta je voortdurend stijf van de caffeine. Ik begin de dag met een hele theepot groene thee en schakel dan over op een liter rauwmelkse kefir, waarmee ik zowel gegeten als gedronken heb tot aan het avondeten.

Mike
 
Dank je Mike.
Het zijn uiteindelijk 4 koppen die ik drink, maar dan over de werktijd verdeeld.
Ik kan geen rauwe melk meenemen. Thuis drink ik geen thee, maar alleen maar rauwe melk, sole (1 glas), of bouillon (zelfgemaakt).
Zijn die 4 glazen teveel?

Dorothé
 
Heeft iemand wel eens gehoord van liquamen, ook wel garum genoemd? Een gefermenteerde vissaus van de Romeinen, gemaakt van o.a. de ingewanden. Het werd blijkbaar heel erg veel gebruikt.

liquamen

Ik ga eens verder zoeken, heel interessant.
 
Dave Wetzel had het hierover op het WP-congres eind januari. Het is eigenlijk de voorloper van de gefermenteerde levertraan.

Mike
 
Hmmm, heel jammer dat ik dat heb gemist, Mike.

Ik lees hier dat, alhoewel de benamingen liquamen en garum door elkaar gebruikt worden, het twee verschillende dingen zijn: garum wordt gemaakt van het bloed en de ingewanden van een vissoort en wordt gebruikt als condiment op tafel, liquamen wordt gemaakt van de hele vis en wordt gebruikt als smaakversterker tijdens het koken.

In Italië maken ze een soortgelijke vissaus van gefermenteerde ansjovis, colatura.
 
Dave Wetzel gebruikte de term 'garum'. Hij haaslde dit aan om aan te geven hoe oud fermenatie van visingewanden al is. Daar kunnen die Noorse levertraanfabrikanten niet aan tippen met hun 'traditionele' levertraan!

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.875
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan