...........
Active member
Goh, ik ben 3 maanden geleden dit topic begonnen, en heb nog steeds niet zelf brood gebakken :lol:
@ Louise,
Ik vind jouw idee wel leuk, dat ga ik binnenkort ook proberen met de melkkefir
Nog even een paar vraagjes:
-Ik lees hier op de site van Ron Fonteine dat bij kiembrood al het fytinezuur is afgebroken http://www.fonteine.com/tarwekiembrood.html
Maar volgens Ramiel Nagel was alleen kiemen toch ook niet goed genoeg?
- Ik lees vooral verhalen over tarwekiem- en speltkiembrood, maar je zou toch ook roggekiembrood, of boekweitkiembrood moeten kunnen maken? Of zeg ik nu hele domme dingen?
-En als kiemen alleen niet goed genoeg is om alle fytinezuren te neurtaliseren, zou je toch ook zuurdesem tarwekiembrood kunnen maken toch?
@ Louise,
Ik vind jouw idee wel leuk, dat ga ik binnenkort ook proberen met de melkkefir
Nog even een paar vraagjes:
-Ik lees hier op de site van Ron Fonteine dat bij kiembrood al het fytinezuur is afgebroken http://www.fonteine.com/tarwekiembrood.html
Maar volgens Ramiel Nagel was alleen kiemen toch ook niet goed genoeg?
- Ik lees vooral verhalen over tarwekiem- en speltkiembrood, maar je zou toch ook roggekiembrood, of boekweitkiembrood moeten kunnen maken? Of zeg ik nu hele domme dingen?
-En als kiemen alleen niet goed genoeg is om alle fytinezuren te neurtaliseren, zou je toch ook zuurdesem tarwekiembrood kunnen maken toch?