De logica achter anthelmintica

Lees dit Telegram-bericht van Sidney Powell via Dr. Zelenko:

TO ALL HUMANITY

• Zinc / Zinc Ionophore approach inhibits RNA dependent RNA polymerase (RDRP)

• RDRP is essential for some RNA viruses such as:

• all the Corona virus strains
• all the influenza strains
• RSV

Zinc Ionophores include:

• Hydroxychloroquine
• Ivermectin
• Quercetin
• EGCG

We can potentially cure all Corona, Influenza, and RSV infections with a safe, cheap, and oral treatment approach.

This is why the Globalists, Pharmaceutical industry, tyrants, despots, and devolved pagans are opposing this is approach.

It undermines their agenda, profits, and the use of fear as a weapon.

We must resist and sacrifice at all costs and win the war for God consciousness and freedom from tyranny.

Vladimir Zev Zelenko MD


Zink IONOFOREN, weer die ionen. We MOETEN hier meer over te weten konen!

Mike

Zink ionoforen zijn [o.a.?] flavonoids die ervoor zorgen dat zink opgenomen wordt; zoals bijvoorbeeld quercetine.
=====
"An ionophore is a compound that can transport ions (like zinc) across biological cell membranes."

"Two ionophores that have been used to help increase cellular zinc levels in the treatment of some RNA viruses are chloroquine (a malarial drug discovered in 1934) and hydroxychloroquine."
======
"Om de cellulaire zinkopname te bevorderen, zijn voldoende zinkionoforen** belangrijk. Quercetine kan als zinkionofoor fungeren en heeft bovendien antivirale eigenschappen. Het is dus raadzaam om in dergelijke gevallen het zinksupplement te combineren met een goed opneembaar quercetine-supplement.

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/welke-dosering-zink-bij-virale-infecties"
========
"Quercetine als mogelijk alternatief voor hydroxychloroquine bij COVID-19"
"Het belang van een zinkionofoor
Van nature wordt de intracellulaire concentratie van vrije zinkionen door zinkbindende eiwitten op basis van cysteïne (de zogenoemde metallothioneïnen) gebufferd en op een relatief laag niveau gehouden. Waarschijnlijk gebeurt dit omdat voor de cel een overmaat aan zink toxisch kan zijn en apoptose kan induceren. Zink is essentieel voor de werking van het immuunsysteem en een adequate antivirale respons. Tijdens een virusinfectie is er een hoger zinkverbruik. Door de cellulaire zinkopname te bevorderen, draagt HCQ bij aan de bestrijding van virusinfecties."

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/q...ernatief voor hydroxychloroquine-bij-COVID-19

=========
Bovenstaande doet mij denken dat we het rondje al compleet hebben met IVM/AVVM, zink, en quercetine.
 
Nog een die de moeite waard is.

 
Wikipedia heeft hier op zich een duidelijk plaatje over.
Een ionofoor kan een ion binden en weer loslaten in de cel. Of een kanaal vormen waardoor de ionen (positief of negatief geladen deeltjes) in de cel kunnen komen.

1629703116111.png

Nu is van bijvoorbeeld quercitine en (hydroxy)chloroquine bekend dat het zink ionoforen zijn. Ze helpen dus om het zink beschikbaar te maken BINNEN een cel. De opmerking van Romagi dat je wel veel supplementen kunt slikken, maar dat het niet per se in de cel hoeft te komen, heeft hier mee te maken. Als je wel brieven met postzegels hebt, maar geen postbode... Dan komt het natuurlijk niet aan.

Van Ivermectine heb ik geen bewijs kunnen vinden dat het een zink ionofoor is, behalve deze bewering van dr. Zelenko en mensen die hem citeren. Iemand de onderbouwing hiervan? Van Ivermectine weten we dat dit ook wel degelijk een ionofoor is. Maar het werkt compleet anders. Het heeft namelijk effect op het chloridekanaal van een cel, wat weer te maken heeft met het in gang zetten van apoptose. En dit is een compleet ander proces. Al sluit het aan bij hetgeen @Kattekop citeerde van orthokennis.nl (ik heb overigens mijn twijfels bij de juistheid hiervan):
Waarschijnlijk gebeurt dit omdat voor de cel een overmaat aan zink toxisch kan zijn en apoptose kan induceren.
Het is wat mij betreft niet voor niets dat in het Zelenko protocol hydroxychloroquine altijd wordt gecombineerd met zink. Ivermectine heeft die zink niet nodig. Veel belangrijker: hierbij wordt de reguliere virustheorie aangehangen. Daarbij zou zink het kopiëren van RNA tegengaan. Al denk ik dat zink essentieel is voor immuunrespons en basale celfuncties, hier heb ik inmiddels te veel voor gespeurd om dit nog te geloven (de geaccepteerde virustheorie).



Er valt mij nog iets op (wikipedia over ionophore):

Gesteld dat de (onbewezen) virustheorie niet klopt, ben ik benieuwd naar wat er dan wordt waargenomen bij deze laboratoriumonderzoeken (in vitro). Mijn vermoeden is dat we het hier over exosomen hebben. Als dit zo is draagt het zink aan iets bij waardoor het signaal (vergiftiging, gevaar) niet meer hoeft uit te worden gescheiden naar de omgeving.

1629707887074.png

Ik kom hier nog een uitermate (!) interessant stuk over tegen, zie met name de zin die ik in het citaat hieronder rood gearceerd heb:

Exosomen en kanker​


28-11-2011
Jeroen de Vrij, S.L.N. (Niek) Maas, Joost P. Hegmans, Martine L. Lamfers, Clemens M.F. Dirven en Marike L.D. Broekman

  • Exosomen zijn blaasjes van 50-100 nm die worden uitgescheiden door gezonde lichaamscellen, maar ook door neoplastische cellen.
  • Preklinische studies hebben laten zien dat exosomen afkomstig van tumorcellen een rol spelen bij tumorprogressie, voornamelijk door het overbrengen van RNA en eiwitten naar andere cellen.
  • Door deze overdracht van RNA en eiwitten lijken tumorexosomen de angiogenese te stimuleren en immuuncellen te onderdrukken; exosomen van gezonde immuuncellen daarentegen lijken juist antitumoreigenschappen te bezitten.
  • Het karakteriseren van de RNA- of eiwitinhoud van tumorexosomen zou diagnostische of prognostische waarde kunnen hebben, onder andere bij hersentumoren.
  • Op exosomen zouden antikankertherapieën gebaseerd kunnen worden, bijvoorbeeld door de vorming van tumorexosomen te blokkeren of door exosomen op specifieke plaatsen therapeutica te laten afgeven.
  • De meest vergevorderde toepassing is het gebruik van exosomen van dendritische cellen bij tumorvaccinatie; de veiligheid hiervan is aangetoond in fase I-studies.

KANKER GEDRAAGT ZICH ALS EEN ZOGENAAMD VIRUS??? WAT IS HIER AAN DE HAND?
 
Laatst bewerkt:
Al sluit het aan bij hetgeen @Kattekop citeerde van orthokennis.nl (ik heb overigens mijn twijfels bij de juistheid hiervan):

Het is wat mij betreft niet voor niets dat in het Zelenko protocol hydroxychloroquine altijd wordt gecombineerd met zink. Ivermectine heeft die zink niet nodig.



=====
"An ionophore is a compound that can transport ions (like zinc) across biological cell membranes."

"Two ionophores that have been used to help increase cellular zinc levels in the treatment of some RNA viruses are chloroquine (a malarial drug discovered in 1934) and hydroxychloroquine."

My thoughts:
Zink komt in de cellen door IVM. Zink heeft tevens ionophoren nodig, zoals quercetine en/of [!] hydroxychloroquine.
Inname van zink zonder ionophoren kan vergiftiging opleveren [heb ik overigens zelf ervaren].
IVM heeft inderdaad zink niet nodig. Zink wel IVM als je nog vol met gif/s-eiwitten zit.
Innemer IVM heeft opname zink nodig daar hier veelal tekort aan is waardoor weerstand laag.

My other thoughts:
We zitten nu op het pad suppletie. Laten we niet vergeten dat wij hier op het forum bijzonder goed eten. Zink, vitamine A, D, selenium, jodium komt al voor in ons voeding.
De theoriën en protocollen van andere bronnen gaan uit van een staat van voedingstekort EN een slecht voedingspatroon wat dit niet aanvult.
Als je -als WAPF eter- IVM slikt gaan de cellen open staan waardoor je voeding vol voedingswaarden goed opgenomen wordt.
Het lijkt me dat we er dan voor moeten waken om onbalans te brengen met extra suppletie.
Bijvoorbeeld: zink heeft koper nodig, koper is echter weer een tegenhanger van ijzer.
Ondersteunen met supplementen? Ja, maar doordacht en zo kort mogelijk.

Selenium is een apart verhaal, evenals jodium. Ik vermoed dat er meer speelt dan alleen eiwitten, te weten straling. Tevens ontgiften deze twee, dus die zijn m.i. een must.
 
Dat zegt die Martijn uit Haarlem ook, vandaar dat hij voor slechte ontgifters adviseert om NAC en selenium i.c.m. IVM te slikken. Martijn is trouwens hier ook sinds kort actief, dus kom er maar in, Martijn!

Mike
Voordelen van selenium:
Higher blood levels of selenium may protect against certain cancers, while supplementing with selenium may help improve quality of life in people undergoing radiation therapy.

Selenium is a powerful antioxidant that fights oxidative stress and helps defend your body from chronic conditions, such as heart disease and cancer.

A diet rich in selenium may help prevent mental decline and improve memory loss in people with Alzheimer’s disease.

Selenium protects the thyroid gland from oxidative stress and is necessary for thyroid hormone production. Selenium may help people with Hashimoto’s disease and other types of thyroid disease, but more research is needed.

Selenium is crucial for the health and proper functioning of your immune system. Higher levels of selenium may help boost the immune systems of people with HIV, influenza, tuberculosis, and hepatitis C.


Aangezien NAC en selenium beide antioxidanten zijn vermoed ik bij beide een vergelijkbare, zoniet gelijke werking.

 
Laatst bewerkt:
My thoughts:
Zink komt in de cellen door IVM. Zink heeft tevens ionophoren nodig, zoals quercetine en/of [!] hydroxychloroquine.
Inname van zink zonder ionophoren kan vergiftiging opleveren [heb ik overigens zelf ervaren].
IVM heeft inderdaad zink niet nodig. Zink wel IVM als je nog vol met gif/s-eiwitten zit.
Innemer IVM heeft opname zink nodig daar hier veelal tekort aan is waardoor weerstand laag.

My other thoughts:
We zitten nu op het pad suppletie. Laten we niet vergeten dat wij hier op het forum bijzonder goed eten. Zink, vitamine A, D, selenium, jodium komt al voor in ons voeding.
De theoriën en protocollen van andere bronnen gaan uit van een staat van voedingstekort EN een slecht voedingspatroon wat dit niet aanvult.
Als je -als WAPF eter- IVM slikt gaan de cellen open staan waardoor je voeding vol voedingswaarden goed opgenomen wordt.
Het lijkt me dat we er dan voor moeten waken om onbalans te brengen met extra suppletie.
Bijvoorbeeld: zink heeft koper nodig, koper is echter weer een tegenhanger van ijzer.
Ondersteunen met supplementen? Ja, maar doordacht en zo kort mogelijk.

Selenium is een apart verhaal, evenals jodium. Ik vermoed dat er meer speelt dan alleen eiwitten, te weten straling. Tevens ontgiften deze twee, dus die zijn m.i. een must.
Helemaal raak dit, bravo!

Mike
 
Zink komt in de cellen door IVM. Zink heeft tevens ionophoren nodig, zoals quercetine en/of [!] hydroxychloroquine.
Ik ben het met je eens met uitzondering van dit. De twee zinnen spreken elkaar tegen. Ik leg hierboven uit dat Ivermectine wel chloride, maar juist geen zink in de cel brengt. Een ionofoor brengt iets binnen in de cel. Een zinkionofoor zink en een chlorideionofoor chloride. Het zijn specialisten die maar één ding kunnen.
Ik kan het mis hebben maar dan zie ik graag een duidelijke aanwijzing.

Wel denk ik dat de indirecte effecten van Ivermectine bij kunnen dragen aan een betere (o.a. zink)opname.
 
Als je nu een dieet hebt hoog in granen en peulvruchten zal het door de aanwezigheid van fytinezuur nut hebben om zink te suplementeren of in hoeverre kan dit het herstel proces vertragen.
 
Ik ben het met je eens met uitzondering van dit. De twee zinnen spreken elkaar tegen. Ik leg hierboven uit dat Ivermectine wel chloride, maar juist geen zink in de cel brengt. Een ionofoor brengt iets binnen in de cel. Een zinkionofoor zink en een chlorideionofoor chloride. Het zijn specialisten die maar één ding kunnen.
Ik kan het mis hebben maar dan zie ik graag een duidelijke aanwijzing.

Wel denk ik dat de indirecte effecten van Ivermectine bij kunnen dragen aan een betere (o.a. zink)opname.
Hoe precies duizelt me inmiddels.
Ik denk dat het niet tegenspreekt, maar dat het verkeerd geschreven is door me dan wel anders gelezen kan worden.

Nog een poging:

Ivermectine ruimt cellen leeg en zet cellen open om voedingsstoffen op te nemen.

Wil je meer zink dan je voeding levert, dan suppleer je dat. Alleen in dat geval heb je [naar zeggen van de sites die we hierboven zien] ionoforen nodig.

My thoughts:
IVM is stap 1 [cellen legen, cellen open zetten of vice versa]
Zink is stap 2 [naar zeggen van diverse lui die virussen wel lijken te zien, tezamen met ionoforen]

Mijn conclusie: IVM does the trick.
 
Als je nu een dieet hebt hoog in granen en peulvruchten zal het door de aanwezigheid van fytinezuur nut hebben om zink te suplementeren of in hoeverre kan dit het herstel proces vertragen.
Daar zie je de gevolgen van een andere voedingspatroon dan WAPF.
WAPF voedt.
Plantaardig voedsel levert fytinezuur, wat opname van voedingsstoffen vermindert en behoorlijk tegen houdt. Bij hoog gebruik van plantenstoffen stagneert de opname zelfs.

Dus ja, het herstelproces wordt dan vertraagd.
 
Ik ben het met je eens met uitzondering van dit. De twee zinnen spreken elkaar tegen. Ik leg hierboven uit dat Ivermectine wel chloride, maar juist geen zink in de cel brengt. Een ionofoor brengt iets binnen in de cel. Een zinkionofoor zink en een chlorideionofoor chloride. Het zijn specialisten die maar één ding kunnen.
Ik kan het mis hebben maar dan zie ik graag een duidelijke aanwijzing.

Wel denk ik dat de indirecte effecten van Ivermectine bij kunnen dragen aan een betere (o.a. zink)opname.
Hoe verklaar je dat Zelenko in dat Telegran-bericht IVM wel schaart onder de zink-ionoforen?

Mike
 
Hoe verklaar je dat Zelenko in dat Telegran-bericht IVM wel schaart onder de zink-ionoforen?

Mike
Je vraagt het niet aan mij, maar ik denk toch dat Zelenko ermee bedoelt dat IVM ervoor zorgt dat de cel in dusdanige staat wordt gebracht dat deze zink op kan nemen.

Uit de praktijk: sinds ik IVM slik [vandaag dag 4] heb ik enkele malen zink gesuppleerd. Daar waar het eerder niet werkte, merk ik nu gelijk dat mijn gevoel van 'ziek zijn'/niet-welbevinden gelijk daalt.
Binnenkort meting, dan dus meer 'bewijs' voor de liefhebbers daarvan [al moeten ze mij dan maar wel op mijn woord geloven].
 
Hoe verklaar je dat Zelenko in dat Telegran-bericht IVM wel schaart onder de zink-ionoforen?

Mike
HCQ, IVM en Quercetine zijn juist voorbeelden van zinkionoforen. Er zullen vast meer zinkionoforen zijn.
 
Hoe verklaar je dat Zelenko in dat Telegran-bericht IVM wel schaart onder de zink-ionoforen?

Mike
Weet ik niet. Ik kom uitsluitend zijn bewering tegen en wat blogjes van mensen die het noemen maar niet onderbouwen.

Ook hier géén Ivermectine FFF:
HCQ, IVM en Quercetine zijn juist voorbeelden van zinkionoforen. Er zullen vast meer zinkionoforen zijn.
 
Ik denk dat het belangrijkste werkingsmechanisme zo is:

Ivermectine breekt de zwakke/zieke cellen gecontroleerd af. De ontstekingsbelasting in het lichaam neemt af evenals de energiebehoefte van zwakke cellen. De reststoffen kunnen gebruikt worden voor herstel van sterkere cellen en nieuwe celdeling. Dit geldt dan ook voor o.a. zink en aminozuren (bouwstoffen) om nieuwe ionoforen (poortjes waardoor zink naar binnen kan) te creëren.

Hydroxychloroquine en Quercetine zijn zelf ionoforen die zorgen dat er meer zink in een cel terecht komt. Zink is op zijn beurt nodig voor ontelbare complexe processen. De cel gaat dus niet dood (in tegenstelling tot Ivermectine) maar wordt als het ware 'opgelapt'.

Dus ik zou zeggen: Ivermectine is geen DIRECTE vervanger van Quercetine. Wellicht dat ze zelfs synergetisch zouden kunnen werken. Maar dat is slechts speculatie.

Ook ik heb beperkt verstand op dit terrein en kan het dus mis hebben. Maar ik zie géén bewijs voor Ivermectine als zink ionofoor. Wellicht is het er, dan lees ik het maar al te graag. En worden we met z'n allen weer een stukje wijzer.
 
Weet ik niet. Ik kom uitsluitend zijn bewering tegen en wat blogjes van mensen die het noemen maar niet onderbouwen.

Ook hier géén Ivermectine FFF:
Hier HCQ en CQ
Hier voor IVM (niet specifiek als zinkionofoor, 3e alinea onder de eerste afbeelding).
 
Je vraagt het niet aan mij, maar ik denk toch dat Zelenko ermee bedoelt dat IVM ervoor zorgt dat de cel in dusdanige staat wordt gebracht dat deze zink op kan nemen.

Uit de praktijk: sinds ik IVM slik [vandaag dag 4] heb ik enkele malen zink gesuppleerd. Daar waar het eerder niet werkte, merk ik nu gelijk dat mijn gevoel van 'ziek zijn'/niet-welbevinden gelijk daalt.
Binnenkort meting, dan dus meer 'bewijs' voor de liefhebbers daarvan [al moeten ze mij dan maar wel op mijn woord geloven].
Om zeker te zij dat je de waarheid spreekt zet je de gegevens die je ontdekt op YouTube Facebook en , blijf het daar staan weten we genoeg 🤣🤣🤣🤣. We zullen er hier toch op moeten vertrouwen dat de serieuze zaken gewoon kloppen en we mede wappies nog een beetje kunnen vertrouwen
 
Hier voor IVM (niet specifiek als zinkionofoor, 3e alinea onder de eerste afbeelding).

De bron waar de auteur naar verwijst is hetzelfde overzichtsartikel als ik aanhaal, waarin weer een andere klinische studie als bron wordt gebruikt. Hierin tonen onderzoekers aan dat het werkingsprincipe inderdaad via een ionofoor is. Maar niet voor zink. Chloride. Openzetten resulteert in apoptose, gecontroleerde celdood. In het geval van het onderzoek gaat het om leukemiecellen.
 
De bron waar de auteur naar verwijst is hetzelfde overzichtsartikel als ik aanhaal, waarin weer een andere klinische studie als bron wordt gebruikt. Hierin tonen onderzoekers aan dat het werkingsprincipe inderdaad via een ionofoor is. Maar niet voor zink. Chloride. Openzetten resulteert in apoptose, gecontroleerde celdood. In het geval van het onderzoek gaat het om leukemiecellen.
De link die ik deel verwijst naar nystatine dat ivermectine als ionofoor gebruikt op plasmamembraanniveau.

Deze bron geeft wellicht een betere indicatie van IVM als zinkionofoor.
  • Ivermectin works additively with zinc to control viral and bacterial infections.
  • Ivermectin and zinc work, in part, by increasing ATP cell energy levels
 
Tot vorig jaar augustus had ik heel vaak een snotneus. Nog net niet dagelijks, maar er gingen wekelijks heel wat zakdoeken doorheen. Het hele jaar door. Er waren wel eens momenten dat het "een tijdje goed ging", maar het kwam steeds na een paar weken terug. Een zink supplement gebruikte ik al enkele jaren, maar zonder succes voor dit probleem. Vanaf het moment dat ik vorig jaar september begon met Quercetine en Kinabast verdween die snotneus als sneeuw voor de zon. Kinabast is een bron van kinine, de werkende stof in Hydroxychloroquine en werkt denk ik als zinkionofoor. Quercetine is ook een zinkionofoor.

Kan hieruit worden geconcludeerd dat een zink supplement zonder zinkionofoor nutteloos is?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.495
Berichten
514.291
Leden
8.644
Nieuwste lid
123Ayla
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan