Interessante discussie. UIt eigen ervaring kan ik melden dat alle zuivel niet goed is. Ik heb de diagnose exorfine belasting gekregen van de natuurarts. Sinds juli laat ik de rauwe geitenmelk staan, daarvoor al een jaar geen gluten. Afgelopen twee weken heb ik het weer geprobeerd met zelfgemaakte yoghurt van geitenmelk. Alle symptomen zijn in hevigheid terug gekomen. Voor mij is zuivel belastend en het maakt niet uit of dit A1 of A2 melk is, rauw, schapen- of geitenmelk. Zolang exofines belastend werken is het voor mij geen zuivel eten, gluten, spinazie of soya en suiker. Ik ben trouwens al die tijd (al twee jaar bezig) niet pijn en klachten vrij geweest. Het is een proces van de lange adem. Pas recent realiseer ik mij dat ook micro-oraganismes belastende opiaten produceren.
Mtje: ik heb een spiertest maart vorig jaar bij jou gedaan. Uit deze test kwam naar voren dat ik rauwe melk kon verteren. Dit blijkt niet zo te zijn. Dus inderdaad ben ik ook erg benieuwd of dit met het herstellen wel weer kan.