Zeewier vind ik ook niet al te fijn om te eten. Ik heb het wel eens toegevoegd aan een stoofpot (blaasjeswier) en de hele smaak was weg. Kelp wil ik -nog- niet als supplement nemen daar ik gelezen heb dat je hier toch voorzichtig mee moet zijn in geval van Hashimoto en dergelijke, daarom wil ik deze eerst uitsluiten, dan kan ik altijd nog wel aan dat soort dingen.
Fijn om te lezen dat makreel en haring redelijk veilige vis zijn. Intuïtief had ik deze ook al gekozen, dus dat vind ik dan wel weer opvallend. Ik eet echter ook wat garnaal, maar dat zijn bodemkruipers dus misschien moet ik die maar niet enthousiast nemen. Sardines kan ik vers niet vinden en uit blik word ik er naar van. Mosselen trekken me op het moment ook erg, misschien dat ik die een keer klaar maak (nog nooit gedaan), al zullen dat ook weer bodemkruipers zijn natuurlijk. Toch worden schaaldieren wel als zeer gezond aangeschreven. Nou ja, afwisselen dan maar.
@watisgezond: Inderdaad bedoel ik die bofrost al lijkt me inderdaad een nader onderzoekje naar de zalm wel vereist. Ik ben bang dat ze de wilde zalm hebben ingeruild voor de kweekzalm.
Overigens hoorde ik bij de visboer dat hij tot voor kort paling had welke gekweekt werd en ook nog eens met varkensvet in werd gesmeerd. Yegh! Ik vond de paling bij hem ook al niet lekker, maar dit verklaart wel een hoop. En natuurlijk zal varkensvet wel goed voor je zijn, maar dan kies ik wel liever zelf uit van welk varken, want het zal niet van een goed gevoerd vrij lopend varken zijn geweest :evil:
Fijn om te lezen dat makreel en haring redelijk veilige vis zijn. Intuïtief had ik deze ook al gekozen, dus dat vind ik dan wel weer opvallend. Ik eet echter ook wat garnaal, maar dat zijn bodemkruipers dus misschien moet ik die maar niet enthousiast nemen. Sardines kan ik vers niet vinden en uit blik word ik er naar van. Mosselen trekken me op het moment ook erg, misschien dat ik die een keer klaar maak (nog nooit gedaan), al zullen dat ook weer bodemkruipers zijn natuurlijk. Toch worden schaaldieren wel als zeer gezond aangeschreven. Nou ja, afwisselen dan maar.
@watisgezond: Inderdaad bedoel ik die bofrost al lijkt me inderdaad een nader onderzoekje naar de zalm wel vereist. Ik ben bang dat ze de wilde zalm hebben ingeruild voor de kweekzalm.
Overigens hoorde ik bij de visboer dat hij tot voor kort paling had welke gekweekt werd en ook nog eens met varkensvet in werd gesmeerd. Yegh! Ik vond de paling bij hem ook al niet lekker, maar dit verklaart wel een hoop. En natuurlijk zal varkensvet wel goed voor je zijn, maar dan kies ik wel liever zelf uit van welk varken, want het zal niet van een goed gevoerd vrij lopend varken zijn geweest :evil: