kjh, geen idee of dat een goed alternatief is voor de Lugols.
Dit is een stukje uit: Het grote jodium debat, Wise Traditions 2009
ZEEWIER: Het nivo aan jodium in zeewier varieert erg naargelang de soort en naargelang hoe het zeewier werd gedroogd. Een studie stelde vast dat er een enorme variatie was - namelijk van 2 tot 817 mcg jodium per 100 gram. Het jodiumgehalte vermindert zich als zeewier in de zon wordt gedroogd, en jodium kan tijdens het koken en vochtige opslag omstandigheden verdampen. Sommige Aziatische zeewiergerechten bevatten een excessieve hoeveelheid van 1100 mcg jodium (Thyroid, october 2004, 14 (10 : 836-841). Zeewier bevat lignine, phyto-oesterogenen die de schildklierfunctie kunnen onderdrukken. Dit kan de verklaring er voor zijn waarom schildklierproblemen (met uitzondering van struma) algemeen voorkomend zijn bij de Japanners, ondanks dat ze veel zeewier eten.
http://www.uitdaging.net/gezond/jodium.html
Dit is een stukje uit: Het grote jodium debat, Wise Traditions 2009
ZEEWIER: Het nivo aan jodium in zeewier varieert erg naargelang de soort en naargelang hoe het zeewier werd gedroogd. Een studie stelde vast dat er een enorme variatie was - namelijk van 2 tot 817 mcg jodium per 100 gram. Het jodiumgehalte vermindert zich als zeewier in de zon wordt gedroogd, en jodium kan tijdens het koken en vochtige opslag omstandigheden verdampen. Sommige Aziatische zeewiergerechten bevatten een excessieve hoeveelheid van 1100 mcg jodium (Thyroid, october 2004, 14 (10 : 836-841). Zeewier bevat lignine, phyto-oesterogenen die de schildklierfunctie kunnen onderdrukken. Dit kan de verklaring er voor zijn waarom schildklierproblemen (met uitzondering van struma) algemeen voorkomend zijn bij de Japanners, ondanks dat ze veel zeewier eten.
http://www.uitdaging.net/gezond/jodium.html