Gerstegras helpt tegen kanker: hier nader uitleg over gerstegras:
Ontdekking van de kracht van gerstegras
De ontdekking van de herstellende kracht van het sap van jong gerstegras is geboren uit een persoonlijke tragedie. Een Japanse arts en wetenschapper in de farmaceutische industrie, dr. Yoshide Hagiwara, werd ernstig ziek op 38-jarige leeftijd door zijn werk met chemicaliën. Hij nam medicijnen en synthetische vitaminen en mineralen in megadoseringen, wat geen positief effect had. Toen paste hij oude Chinese kruidentherapieën toe en volgde een reinigingsdieet. Dit had enig positief effect, maar totale genezing bleef uit.
Toen hij uiteindelijk overstapte op een dieet rijk aan natuurlijke enzymen, rauwe chlorofyl, natuurlijke vitaminen en mineralen en aminozuren trad genezing in.
Dr. Hagiwara onderzocht 10 jaar lang 300 groene planten. Uiteindelijk vond hij een plantje superieur aan alle groene planten. Hierover schreef hij: ‘Uit mijn onderzoek is gebleken, dat van alle groene planten, de jonge groene bladeren van het gersteplantje de rijkste en meest gebalanceerde hoeveelheid voedingstoffen bevat’.
Dr. Yoshihide Hagiwara (inmiddels overleden) werd daarna wereldwijd erkend als een autoriteit op het gebied van de voedingsleer.
(Bron: Green leaves of Barley, Dr. Mary Ruth Swope)
Gerstegras is een van de voornaamste groene graangewassen. Soms wordt het ook wel ‘de samenstelling van Moeder Natuur genoemd’. Het is dé perfecte leverancier van chlorofyl. Gerstegras zijn de gekiemde gerstekorrels en bevatten talloze enzymen. Enzymen zijn essentieel voor alle biochemische reacties die plaatsvinden in ons lichaam. Ze beschermen tegen vrije radicalen en versnellen de celvernieuwing. Het is tevens rijk aan magnesium, kalium, calcium, mangaan, molybdeen, germanium, zink, koper, selenium, lithium, vitaminen B1, B2, B3, B6, B12, E en C en caroteen. Verder bevat gerstegras nog anti-ulcusglycoproteïnen.
Gerstegrassap activeert, stimuleert en ondersteunt vooral bij:
Het opbouwen en behouden van weerstand tegen allergieën en andere huidklachten
Het verlagen van de risico’s van, suikerziekte, verhoogd cholesterolgehalte, arteriosclerose en verhoogde bloeddruk
Het optimaliseert de leverfunctie en darmwerking
Het kwijtraken en voorkómen van overgewicht
Het voorkómen van slechte adem en vervelende lichaamsgeur
Het verbeteren en verjongen van de huid
Het bestrijden van menstruatie- en overgangsproblemen
Het verminderen van depressieve gevoelens
Het hoofd bieden aan concentratie problemen.
Chlorofyl
Alle groene groenten, in het bijzonder groenten met donkergroene bladeren, zijn geconcentreerde bronnen van chlorofyl of bladgroen. Gerstegras bevat een zeer hoge hoeveelheid chlorofyl.
Chlorofyl is een goede bron van anti-oxidanten. Anti-oxidanten zoals vitamine A, C en E helpen om vrije radicalen die schade aan gezonde cellen kunnen veroorzaken te neutraliseren. Een ander belangrijk voordeel van chlorofyl is haar rol in de aanmaak van rode bloedcellen. Door de hoeveelheid rode bloedcellen aan te vullen helpt chlorofyl bij de groei en het onderhoud van weefsels en helpt het om wonden effectiever te genezen Daarbij werkt chlorofyl antiseptisch en remt het de groei van bacteriën in het lichaam.
http://www.corpuso2.nl/portfolio/voeding/