De temperatuur komt neem ik aan ook s'nachts niet onder die temperatuur of heeft de "opwarming van de aarde" ook in zuid Spanje toegeslagen?
0,5 cm op een 2 liter weckpot klinkt niet erg veel, maar aan de andere kant je doet er maar een halve liter melk bij.
Het gehalte aan wel of niet gras heeft er iig niets mee te maken. Ik heb in een ver verleden goede kefir gemaakt van gewone melk en ik heb nog nooit gehoord dat het kefir maken niet lukte omdat de koeien/geiten niet het juiste voer hebben gekregen.
Je kunt rustig plastic gebruiken voor het kefir maken maar ik zou als het kan gewoon glas nemen. Altijd beter lijkt mij.
Mogelijke oorzaken van het niet goed gaan van de kefir (misschien):
Niet genoeg korrels
Ze zijn onlangs kouder geweest dan 4 C
De korrels zijn in contact gekomen met metaal
Ze zijn tijdens transport beschadigd
Quote:
in de keuken in een wekpot (zonder de rek echter echter)
Wat bedoel je hier eigenlijk mee?
Ik warm de melk trouwens nooit op (rauwe melk) Gewoon uit de koelkast van 4 C , geen enkel probleem.