natriumbicarbonaat

http://www.wanttoknow.nl/hoofdartikelen/baking-soda-de-schrik-van-big-pharma

http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/uses-of-baking-soda.jpg

http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/21-uses-for-baking-soda.jpg

 

Quote:
Benefits of Drinking Baking Soda for Cancer & Acid Reflux | Benefits of Baking Soda for Health

Published on Apr 20, 2014

Marcus Guiliano is the chef & owner of Aroma Thyme Bistro located in the bountiful Hudson Valley of New York. Chef Guiliano has been an advocate for over 10 years on healthy, sustainable, local & real food. He found his mission in cooking when he reversed over a handful of medical conditions including 28 years of asthma. For more information visit http://www.chefonamission.com.


 
Ik kwam een artikel over natriumbicarbonaat tegen. Ik weet niet of het wat toevoegt aan wat er hier al over is geschreven.

http://soevereinestaat.wordpress.com/2014/05/13/wanttoknow-nl-baking-soda-de-schrik-van-big-pharma/

 
Hier nog een filmpje over een ervaring met baksoda:


Quote:
neuropathy, diabetes cure in 1 day - cost 4 cents/day

Published on Sep 26, 2013

new video Cure cancer and other degenerative diseases like diabetes and neuropathy.


 
dit artikel vond ik over verzuring

http://articlesofhealth.blogspot.nl/2007/05/excess-acidity-weakens-all-body-systems.html

 
Quote:
Hallo Manon,graag zou ik van je willen weten hoe je op het idee gekomen bent om natriumcarbonaat te mengen met ahornsiroop en dit oraal te nemen.Ik lees hier op het net verder niets over en ben zeer geintresserd.Vriendelijke groet Aagje


Quote:
Het recept Natrium Bicarbonaat en Ahornstroop staat in het boek: Chemo of kan ik zelf kiezen van Henk Trentelman, bij de index op blz 293.

Het staat ook in het boek; Kanker is geen ziekte maar een overlevingsmechanisme, van Andreas Moritz. bij de index blz 219.


http://www.manon-schrijft.nl/index.php?page=3

Ahornsiroop is een natuurlijke siroop die gemaakt wordt door het sap te koken van een bepaalde soort esdoorn, die in Noord-Amerika en Canada groeit.

Het sap wordt hier in het voorjaar gewonnen, door een gat in de boombast te boren. Het sap wordt opgevangen en gekookt, om al het water te laten verdampen. Er is ongeveer 40 liter sap nodig om 1 liter ahornsiroop te maken.



BAKING SODA & MAPLE SYRUP KILLS CANCER (pHKillsCancer)

http://phkillscancer.com/

Zie ook deze website: http://www.cancertutor.com/kelmun/

 
Nog even over de werking van de combi ahornsiroop- natriumbicarbonaat:
Quote:
NEVER use maple syrup without baking soda!!! Maple syrup feeds cancer cells, but when used with baking soda it is critical to include so that the baking soda will get inside the cancer cells. It is a Trojan Horse for the baking soda.

http://www.cancertutor.com/dirtcheapprotocol/

 
Natriumbicarbonaat vermeerdert het gehalte aan kooldioxide in het lichaam, wat een factor van belang is voor extra zuurstof in het lichaam (zie Buteyko).

Quote:
HEALTH INFORMATION FROM NATURAL SOLUTIONS RADIO-

- SODIUM BICARBONATE AND CARBON DIOXIDE..APRIL 08, 2008

Just recently I was confronted for my bicarbonate and maple syrup essay with the following information:

Baking soda (sodium bicarbonate) immediately reacts when it mixes with stomach acid. NaHCO(3) + HCl ---> NaCl + H(2)0 + CO(2). That is: Sodium bicarbonate + stomach acid yields salt + water + carbon dioxide.

The confronting clinician stated that neither the sodium cation nor sodium bicarbonate is taken up significantly into a cancer cell nor into any kind of cell.

The bottom line: Maple syrup with sodium bicarbonate delivers sugar, salt, and carbon dioxide to the body. And this is true, bicarbonate anion is considered 'labile' since at a proper concentration of hydrogen ion (H+) it may be converted to carbonic acid (H2CO3) and thence to its volatile form, carbon dioxide (CO2).

Little did this clinician know that a lack of carbon dioxide is a starting point for different disturbances in the body. If this continues for a long time then it can be responsible for diseases, ageing and even cancer.

Sodium (Na+) is the principal cation of the extracellular fluid and bicarbonate (HC03 †) is a normal constituent of bodyfluids and the normal plasma level ranges from 24 to 31 mEq/liter.

Few people know that a decreased level of carbon dioxide in the blood leads to decreased oxygen supply to the cells in the body including in the brain, heart, kidneys etc. Carbon dioxide (CO2) was found at the end of the 19th century by scientists Bohr and Verigo to be responsible for the bond between oxygen and

haemoglobin. If the level of carbon dioxide in the blood is lower than normal, then

this leads to difficulties in releasing oxygen from haemoglobin. Hence the Verigo-

Bohr law.

According to the Verigo-Bohr effect, we can state that a CO2 deficit caused by deep breathing leads to oxygen starvation in the cells of the body.

http://flash.lymenet.org/scripts/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic;f=1;t=122323;p=0

http://tinyurl.com/bb2t6db

http://tinyurl.com/bduhqe4

 
https://www.biri.org/pdf/recipes/Sodium_Bicarbonate_Therapy.pdf

http://oconto.uwex.edu/files/2011/02/Baking-Soda.pdf

http://joshuatrent.com/wp-content/uploads/2012/12/Baking-Soda.pdf

https://www.healthclinic.net.au/generalfreepdfs/SIXTY USES OF BAKING SODA.pdf

https://realrawfood.com/sites/default/files/article/Baking Soda and Maple Syrup Cancer Treatment.pdf

Quote:
Vinegar and baking soda reaction:

Vinegar is acetic acid: CH3COOH

Baking soda is sodium bicarbonate: NaHCO3

Mixing the two is simply an acid base reaction.

CH3COOH + NaHCO3 ---> CH3COONa + H2CO3

That last product is carbonic acid which quickly decomposes into carbon dioxide and water:

H2CO3 ---> H2O + CO2

The CO2 is what you see foaming and bubbling in this reaction.

http://www.cooltheworld.com/lessons/pdf/cooltheworld_lesson7.pdf



Drinking Baking Soda for Health Benefits | How To Improve Your Health

 
Quote:
I have asthma, and a couple of months ago, my coughing was getting worse and worse. Taking more doses of my inhalers did not help at all; sometimes they even aggravated the coughing.

I did research, and discovered that one of the symptoms of acid reflux disease is coughing. I also read that asthma medications can aggrivate acid reflux.

I started drinking 1/2 a cup of water, 2 tablespoons of ACV (raw, organic, with the "mother"), and 1/2 teaspoon of baking soda three times an day. Within about 4 or 5 days my coughing had greatly reduced. I've been doing this for about a month now, and I am a believer in this remedy.

http://curezone.com/forums/am.asp?i=1035914

 
Quote:
In their booklet "Arm & Hammer Baking Soda Medical Uses," published in 1924, Dr. Volney S. Cheney recounts his clinical successes with sodium bicarbonate in treating cold and flu:2

"In 1918 and 1919 while fighting the 'flu' with the U. S. Public Health Service it was brought to my attention that rarely anyone who had been thoroughly alkalinized with bicarbonate of soda contracted the disease, and those who did contract it, if alkalinized early, would invariably have mild attacks.

I have since that time treated all cases of 'cold,' influenza and LaGripe by first giving generous doses of bicarbonate of soda, and in many, many instances within 36 hours the symptoms would have entirely abated.

Further, within my own household, before Woman's Clubs and Parent-Teachers' Associations, I have advocated the use of bicarbonate of soda as a preventive for 'colds,' with the result that now many reports are coming in stating that those who took 'soda' were not affected, while nearly everyone around them had the 'flu.'

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/08/27/baking-soda-natural-remedy.aspx

Blaasontsteking: appelciderazijn en natriumbicarbonaat:

 
@Mike, kan je dit ook niet bereiken met appelazijn troebel. Ik drink het voor iedere maaltijd met een eetlepel sole. Zodra het weleens niet doe merk ik meteen dat mijn lijf het mist. Mijn maagzuur speelt ook nooit meer op. Ik doet dit nu een jaar en mijn organen functioneren vele malen beter. Ik heb nooit meer last van glucose schommelingen, ontlasting is toppie, mijn huid is gezonder van kleur etc. Mss kan je er iets mee.

 
Quote:
Weight Loss Via Baking Soda and Reduced Breathing


Quote:
slowing your breathing and taking baking soda arrives one at the same place—with increased Co2 and O2 levels.

http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/weight-loss-via-baking-soda-and-reduced-breathing

 
Wat een hoopvol, goed artikel!

Wat ik alleen niet snap: er staat dat kankercellen floreren in een zure omgeving. Is het drinken van water met appelazijn dan wel verstandig (om meer maagzuur te creëren)? Dan schep je toch een zure omgeving?

 
Heb de betreffende site (http://echtekrant.be) en in het bijzonder de artikelen over het genezen van kanker gelezen.

Wat mij opviel:
Quote:
Teer veroorzaakt geen kanker en de zon veroorzaakt geen huidkanker. Huidkanker wordt veroorzaakt door zonneschijn bij een persoon die teveel suikers, vet en melkproducten gebruikt.



en ook
Quote:
Het verschil bestaat uit de dagelijkse voeding. Mensen die GEEN huidkanker krijgen eten weinig vlees en vet! Dit werd eveneens opgemerkt door onderzoekers na het atoombombardement op Japan.


Als dit 'transvetten' en bewerkte melkproducten betreft kan ik er in mee, maar de rest van het verhaal neigt naar iets veganistisch. Jammer! de info over bicarbonaat en de links naar onderzoeken lijken authentiek. Lijkt hiermee op een mengvorm van feiten en persoonlijke overtuiging. Dit komt de geloofwaardigheid niet ten goede :(

 
Hoi Watisgezond, zuur in de zin van ph-balans is een ander soort zuur dan in de zin van onze smaak.

Bijv. een citroen en azijn is basisch in het ph-spectrum (dat is het tegenovergestelde van zuur binnen het ph-spectrum).

Hoi Kaycee, mensen die doorgaans dingen vertellen die niet waar zijn, kunnen het ineens bij het rechte eind hebben. Of: mensen die vaak de waarheid vertellen kunnen op cruciale punten ook ineens de boot missen. Het is aan jou om de krenten uit de pap te vissen. Daarnaast: wat op enig moment waar is, kan op andere momenten al weer aan kracht inboeten. Gelukkig zijn wij gezegend met intuitie en andere opmerkingsgaven: als wij daar goed naar luisteren komen we een heel eind.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.549
Berichten
554.537
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan