Shit, gelijk even zoeken via Google.
En ja, je hebt gelijk. Waarom heb ik het altijd verkeerd geintepreteerd vraag ik me af. Vanwege de kleur denk ik. Licht oranje op de strips is 4,5 - veilig en donker gekleurd is zuur. Dus precies andersom. Vroeger heb ik die strips al eens gebruikt en was ook altijd +/- 4.5.
Ik heb een zure-base lijst nu in handen. Ei, kaas, kwark, boter = sterk verzurend. Vlees en zoet- en zoutwatervis = sterk verzurend.
Uiteraard heb ik het verhaal van Mike over de zuur-base verhouding er weer eens bijgenomen. Als ik alkalisch wil worden is het hoofdzakelijk groenten.
Begrijp ik het goed dat als mensen van dit forum niet bang zijn voor vlees, eieren, kaas en te weinig groenten daar tegenover zetten dat die allemaal verzuurd zouden moeten zijn?
Natuurlijk begrijp ik dat voeding in evenwicht moet zijn.
Ik eet eerst banaan, (was vroeger appel)
dan 2 rogge spelt crackers met roomboter, kaas en ei. soms advocado, soms zalm uit blik.
Misosoep uit een potje v oor het gemak. met nog een cracker met kaas.
s,-avonds hoofdzakelijk groente, lekker gemaakt met spek, ui, kruiden.
Soms melk of kwark (geit).
Mijn darmen doen het goed op dit dieet.
Ik dacht goed bezig te zijn.
Hoewel ik me altijd afvraag in hoeverre een slechte vertering nog van invloed is. Volgens rapport een stofwisselingsprobleem.
Is een stofwisselingsprobleem hetzelfde als verzuurd?