(Rauwe) melk

Onderstaande info kreeg ik van Anneke Bleeker (ook bekend van de Gezond Verstand Avonden):

Quote:
Nieuwe wetenschap bevestigt:

Rauwe melk is opmerkelijk veilig!

Datum: 2 juli 2013

Door: Ethan A. Huff, stafschrijver

Vertaling: Frank Bleeker

Foto: Afkomstig van de website, geplaatst bij artikel

Bron: http://www.naturalnews.com/041039_raw_milk_FDA_unpasteurized.html

DISCLAIMER:

Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde

situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op

omstandigheden in de Verenigde Staten.

bevolking ingebakken. De FDA houdt, zoals veel lezers van Natural News weten, nog

steeds krampachtig vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk, om als veilig te

worden beschouwd, moet worden gepasteuriseerd.

Groene bladgroenten gevaarlijker dan rauwe melk, zo blijkt uit gegevens

Maar wanneer het veilig wordt geproduceerd, in overeenstemming met de algemeen

aanvaarde veiligheidsstandaarden, is rauwe melk helemaal niet de boosdoener, zoals de

overheid steeds beweert. In wezen is rauwe melk3 een van de veiligste voedingsproducten

die een mens kan eten of drinken. Het scoort veel hoger dan ander populair

voedsel als voorbewerkte vleeswaren, eieren uit de legbatterij en zelfs reguliere

groenten. Het zal misschien een schok voor je zijn, maar het meest recente onderzoek

toont aan dat groene bladgroenten vaak een groter veiligheidsrisico met zich meedragen

dan rauwe melk4.

"Hoewel het duidelijk is dat er nog enkele aanzienlijke risico’s bestaan met betrekking

tot door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melkconsumptie, moeten de

volksgezondheidsinstanties nu hun beleid en informatie aanpassen naar het meest

hoogwaardige bewijs, dat dit risico5 als laag kenmerkt," zei Ijaz tijdens de presentatie.

"Rauwe melkproducenten moeten rigoureuze managementpraktijken blijven hanteren

om eventuele resterende risico's te minimaliseren."

Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen

tegen dodelijke pathogenen

In de collegiaal getoetste gegevensreeksen die werden gebruikt voor de analyses was

bewijsmateriaal opgenomen waaruit blijkt dat het pathogene risico van rauwe melk ook

bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ziekteverwekkers

zoals de Campylobacter, de Shiga-toxine veroorzakende E. coli, Listeria monocytogenes

en Staphylococcus aureus niet erg gebruikelijk in rauwe melk, en dit is het gevolg van

het feit dat rauwe melk zijn eigen heilzame, probiotische pathogenen bevat die over het

algemeen voorkomen dat ze gevormd worden.

"De wetenschappelijke artikelen die werden geciteerd in de presentatie voor het Centre

for Disease Control van British Columbia toonde een laag ziekterisico als gevolg van

consumptie van gepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," aldus een

persbericht over de bevinding. "Dit lage risicoprofiel is van toepassing op gezonde

volwassenen, maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen: Zwangere vrouwen,

kinderen en ouderen."

Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van rauwe melk, lees dan ook op:

http://www.realmilk.com/

Kijk ook eens op het uitgebreide blog ‘The Complete Patient’, waar allerlei relevante

informatie te vinden is over rauwe melk, vrijheid van gezondheid en de politieke

structuren interfereren met de toegang van de mensheid tot schoon en kwalitatief goed

voedsel: http://thecompletepatient.com/

3 http://www.naturalnews.com/raw_milk.html

4 http://www.naturalnews.com/milk.html

5 http://www.naturalnews.com/risk.html

Bronnen voor dit artikel zijn o.a.:

http://www.cornucopia.org

http://thebovine.wordpress.com

http://thecompletepatient.com


 
Heb vanmiddag en avond weer 2 liter rauwe melk gehad,heerlijk maar wow wat een ontgifting weer.Zeker met 4 rauwe eieren erdoor. was goed te merken op de wc :D

 
Hi Lia,

In 'de Kwakel' Drechtdijk 90 , zit zuivelboerderij Vrouwenakker. Hier kan je biologische rauwe melk kopen, daarnaast ook andere dingen zoals kaas en yoghurt. Ze zijn dinsdag van 09:00 tot 15:00 open, vrijdag van 09:00 tot zes en zaterdag van 09:00 tot 16:00. (http://www.zuivelboerderijvrouwenakker.nl). Volgensmij staat deze nog niet op je website!

 
16 liter per week gaat er hier door met 3 personen .

Ik maak er ook Kefir van voor 2 personen .

Ik wil nooit meer anders :D

 
Ik ben ondertussen naar een lezing van Mike van een jaar geleden aan het luisteren. Hierin wordt gesproken over de soms moeilijke vertering van rauwe melk. Buitenom het maagzuurverhaal en de rest van de verteringsysteem geeft hij aan dat een rauw eigeel in de rauwe melk kan helpen voor de vertering van de rauwe melk.

Ik weet dat het ergens op het forum al wel eerder is neergezet, maar wilde het even omhoog halen.

 
Ik heb vandaag bij kaasboerderij Fam J van Schaik in Stelledam mijn eerste rauwe melk gekocht (2 liter). Die is nu dus al bijna op. Mijn dochter, vrouw en ik vinden het alle drie heerlijk. Poekie, volgens mij staat deze nog niet op je lijstje, als je wilt kan ik volgende week vragen of ze het er mee eens zijn om genoemd te worden.

 
He eindelijk 1 bij mij in de regio!

Is 16minuten rijden staat er.

Heb nu ook rauwe melk, maar geen biologische variant.

Poekie kan jij hier doorgeven als die op jouw website staat? :)

Of anders Riesh kan je mij eventueel even prive benaderen voor het adres?

 
Jordy, volgens mij kan dat niet op dit forum.

Je mag mij ook even een emeeuw sturen: richardvdhelm [at] upcmail [punt] nl

 
Ik dacht net wat op te stellen naar jou, in een rauw melk topic, je bent me net voor.

We hebben melk, zag zopas dat het toch goed op mijn site staat: om 9.30uur of om 19.30uur

Kom jij ook bij die boer, of staat jouw rauwe melk adresje niet op de WAP kaart?

Lia

 
Tanja,

Zo bedoel ik het niet hoor, (het achterhouden van....) Het kan toch zo maar zijn dat die boer(in) waar jij haalt niet op de kaart wil.

De boer was zelf niet aanwezig, maar zijn vrouw heeft ons eventjes geholpen, aardig mens wel.

Ze vroeg hoe we zo bij haar gekomen waren.

Heb toen uitgelegd dat het komt door de rauwe melk adresjes en zo.

Vond ze wel leuk.

De melk staat alweer met kefir te fermenteren, lekker.

Lia

 
Was ook niet kwaad bedoelt, dat een boer niet op de kaart zou willen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Fijn dat z'n vrouw je kon helpen, altijd fijn om weer melk te hebben gescoord. Smaakt ie?

Goed idee inderdaad Janse.

 
Ik heb zojuist de WAP kaart in de handige adresjes gezet in het alleen lezen forum.

Tanja,

Het grappige is dat onze 'buren' (van het appartement waar wij verblijven) ook naar die boer gaan om melk te kopen. Ze vroegen of rauwe melk lekker is. Wij zeiden: het is niet alleen erg lekker het is ook veel gezonder dat de melk uit de winkel. We hebben het nog eventjes verder uitgelegd.

Hoe de melk smaakt weten we nog niet, we hebben er direct kefir van gemaakt. Smaakt-ie lekker, jij bent ervaringsdeskundige in deze. :P

Lia

 
Op de boerderij waar ik de rauwe melk haal zeggen ze dat de melk ongeveer 5 dagen houdbaar is , niet langer ! En idd is ook mijn kefir vaak van de melk van dag 6 en 7 veel dunner. Hebben jullie dat ook ?

 
Nee dat heb ik niet, ik maak vaak kefir van melk die 8 dagen oud is, gaat perfekt en is bij mij net zo dik als van verse melk.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.559
Berichten
559.509
Leden
8.669
Nieuwste lid
Joopdepiep
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan