G
Guest
Guest
Onderstaande info kreeg ik van Anneke Bleeker (ook bekend van de Gezond Verstand Avonden):
Quote:
Nieuwe wetenschap bevestigt:
Rauwe melk is opmerkelijk veilig!
Datum: 2 juli 2013
Door: Ethan A. Huff, stafschrijver
Vertaling: Frank Bleeker
Foto: Afkomstig van de website, geplaatst bij artikel
Bron: http://www.naturalnews.com/041039_raw_milk_FDA_unpasteurized.html
DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde
situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op
omstandigheden in de Verenigde Staten.
bevolking ingebakken. De FDA houdt, zoals veel lezers van Natural News weten, nog
steeds krampachtig vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk, om als veilig te
worden beschouwd, moet worden gepasteuriseerd.
Groene bladgroenten gevaarlijker dan rauwe melk, zo blijkt uit gegevens
Maar wanneer het veilig wordt geproduceerd, in overeenstemming met de algemeen
aanvaarde veiligheidsstandaarden, is rauwe melk helemaal niet de boosdoener, zoals de
overheid steeds beweert. In wezen is rauwe melk3 een van de veiligste voedingsproducten
die een mens kan eten of drinken. Het scoort veel hoger dan ander populair
voedsel als voorbewerkte vleeswaren, eieren uit de legbatterij en zelfs reguliere
groenten. Het zal misschien een schok voor je zijn, maar het meest recente onderzoek
toont aan dat groene bladgroenten vaak een groter veiligheidsrisico met zich meedragen
dan rauwe melk4.
"Hoewel het duidelijk is dat er nog enkele aanzienlijke risico’s bestaan met betrekking
tot door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melkconsumptie, moeten de
volksgezondheidsinstanties nu hun beleid en informatie aanpassen naar het meest
hoogwaardige bewijs, dat dit risico5 als laag kenmerkt," zei Ijaz tijdens de presentatie.
"Rauwe melkproducenten moeten rigoureuze managementpraktijken blijven hanteren
om eventuele resterende risico's te minimaliseren."
Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen
tegen dodelijke pathogenen
In de collegiaal getoetste gegevensreeksen die werden gebruikt voor de analyses was
bewijsmateriaal opgenomen waaruit blijkt dat het pathogene risico van rauwe melk ook
bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ziekteverwekkers
zoals de Campylobacter, de Shiga-toxine veroorzakende E. coli, Listeria monocytogenes
en Staphylococcus aureus niet erg gebruikelijk in rauwe melk, en dit is het gevolg van
het feit dat rauwe melk zijn eigen heilzame, probiotische pathogenen bevat die over het
algemeen voorkomen dat ze gevormd worden.
"De wetenschappelijke artikelen die werden geciteerd in de presentatie voor het Centre
for Disease Control van British Columbia toonde een laag ziekterisico als gevolg van
consumptie van gepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," aldus een
persbericht over de bevinding. "Dit lage risicoprofiel is van toepassing op gezonde
volwassenen, maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen: Zwangere vrouwen,
kinderen en ouderen."
Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van rauwe melk, lees dan ook op:
http://www.realmilk.com/
Kijk ook eens op het uitgebreide blog ‘The Complete Patient’, waar allerlei relevante
informatie te vinden is over rauwe melk, vrijheid van gezondheid en de politieke
structuren interfereren met de toegang van de mensheid tot schoon en kwalitatief goed
voedsel: http://thecompletepatient.com/
3 http://www.naturalnews.com/raw_milk.html
4 http://www.naturalnews.com/milk.html
5 http://www.naturalnews.com/risk.html
Bronnen voor dit artikel zijn o.a.:
http://www.cornucopia.org
http://thebovine.wordpress.com
http://thecompletepatient.com
Quote:
Nieuwe wetenschap bevestigt:
Rauwe melk is opmerkelijk veilig!
Datum: 2 juli 2013
Door: Ethan A. Huff, stafschrijver
Vertaling: Frank Bleeker
Foto: Afkomstig van de website, geplaatst bij artikel
Bron: http://www.naturalnews.com/041039_raw_milk_FDA_unpasteurized.html
DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde
situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op
omstandigheden in de Verenigde Staten.
bevolking ingebakken. De FDA houdt, zoals veel lezers van Natural News weten, nog
steeds krampachtig vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk, om als veilig te
worden beschouwd, moet worden gepasteuriseerd.
Groene bladgroenten gevaarlijker dan rauwe melk, zo blijkt uit gegevens
Maar wanneer het veilig wordt geproduceerd, in overeenstemming met de algemeen
aanvaarde veiligheidsstandaarden, is rauwe melk helemaal niet de boosdoener, zoals de
overheid steeds beweert. In wezen is rauwe melk3 een van de veiligste voedingsproducten
die een mens kan eten of drinken. Het scoort veel hoger dan ander populair
voedsel als voorbewerkte vleeswaren, eieren uit de legbatterij en zelfs reguliere
groenten. Het zal misschien een schok voor je zijn, maar het meest recente onderzoek
toont aan dat groene bladgroenten vaak een groter veiligheidsrisico met zich meedragen
dan rauwe melk4.
"Hoewel het duidelijk is dat er nog enkele aanzienlijke risico’s bestaan met betrekking
tot door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melkconsumptie, moeten de
volksgezondheidsinstanties nu hun beleid en informatie aanpassen naar het meest
hoogwaardige bewijs, dat dit risico5 als laag kenmerkt," zei Ijaz tijdens de presentatie.
"Rauwe melkproducenten moeten rigoureuze managementpraktijken blijven hanteren
om eventuele resterende risico's te minimaliseren."
Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen
tegen dodelijke pathogenen
In de collegiaal getoetste gegevensreeksen die werden gebruikt voor de analyses was
bewijsmateriaal opgenomen waaruit blijkt dat het pathogene risico van rauwe melk ook
bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ziekteverwekkers
zoals de Campylobacter, de Shiga-toxine veroorzakende E. coli, Listeria monocytogenes
en Staphylococcus aureus niet erg gebruikelijk in rauwe melk, en dit is het gevolg van
het feit dat rauwe melk zijn eigen heilzame, probiotische pathogenen bevat die over het
algemeen voorkomen dat ze gevormd worden.
"De wetenschappelijke artikelen die werden geciteerd in de presentatie voor het Centre
for Disease Control van British Columbia toonde een laag ziekterisico als gevolg van
consumptie van gepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," aldus een
persbericht over de bevinding. "Dit lage risicoprofiel is van toepassing op gezonde
volwassenen, maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen: Zwangere vrouwen,
kinderen en ouderen."
Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van rauwe melk, lees dan ook op:
http://www.realmilk.com/
Kijk ook eens op het uitgebreide blog ‘The Complete Patient’, waar allerlei relevante
informatie te vinden is over rauwe melk, vrijheid van gezondheid en de politieke
structuren interfereren met de toegang van de mensheid tot schoon en kwalitatief goed
voedsel: http://thecompletepatient.com/
3 http://www.naturalnews.com/raw_milk.html
4 http://www.naturalnews.com/milk.html
5 http://www.naturalnews.com/risk.html
Bronnen voor dit artikel zijn o.a.:
http://www.cornucopia.org
http://thebovine.wordpress.com
http://thecompletepatient.com