(Rauwe) melk

melca,

Naast de AH-melk staat ook biologische rauwe melk. De rauwe melk ruikt zuur en heeft een lichte kaasgeur. Een tweede supermarkt melk kan er natuurlijk nog bij, maar die vergelijking is dan misschien niet eerlijk meer. De meeste koeien gaan nu weer naar binnen.

 
Een onderzoek naar rauwe melk: http://thebovine.wordpress.com/2014/11/12/new-european-study-correlates-raw-milk-with-fewer-colds-and-infections/

 
Heb gisteren voor eerst het rauwe melk gehad! Wat is dat spul lekker zeg, het was in ieder geval veel romiger dan supermarkt melk. Gelijk een liter gedronken.

Ik heb het melk bij Het Groene Spoor gehaalt en gelijk 7 flessen ingeslagen.

Wel aan de dure kant: 1,65 per liter inclusief 0,50 statiegeld.

Heb ook nog een potje op het aanrecht gezet om de melktest te doen.

Ik heb de deksel goed dichtgedraaid, is dit goed of moet het deksel er losjes op?

Ga straks is een rauwe melk smoothie maken, spul is echt lekker :D.

 
Lol. Me pap is net wakker en flipt hem vol op mij.

Hoe wil je deze 6 liter melk drinken?? Na 2 dagen kun je het weggooien!

Hij zit me letterlijk kapot te schelden. Wat een reacties rauwe melk drinken kan opwekken zeg!

Wat ie niet weet is dat ik al een liter op heb sinds gister 14:00uur.

Vandaag nog een glas gedronken, alles gaat prima en ik merk geen bijwerkingen, of moet dat nog komen :-) ?

Koekjes eten die vol zitten met transvetten is ok, maar rauwe melk drinken?

Dan verandert ie in een politieagent.

Mn moeder staat er wel wat positiever tegenover maarja. Ik kom hier wel overheen.

Hij overweegt zelfs het melk voor mij te koken, dat wil ik dus echt niet maar wat moet je doen als hij er niet voor open staat?

Als ik inderdaad volgens zijn zeggen ziek wordt, op welke symptomen moet ik letten en wanneer moet ik ze dan merken?

 
Hey Tolunay,

Goed bezig.

Het enige wat ik merkte was na een paar weken dat ik echt brute kracht in m'n handen begon te krijgen. Sorry ik ben een Hollander dus ik kan me niet inhouden om je te verbeteren het is de melk. Maar de boer waar ik voor het eerst rauwe melk kocht zei dat ik in het begin wat groene poep zou kunnen hebben omdat het je galblaas weer op gang brengt. hier heb ik niks van gemerkt ook al dronk ik gelijk een liter of meer per dag.

Je kan op dit forum trouwens een voorstel topic maken, waarbij je vertelt wat je allemaal eet op een dag en of je specifieke klachten hebt, zodat meer ervaren forum-leden je advies kunnen geven. En natuurlijk over je pa kunt vertellen. Wat ik altijd tegen mensen zeg "dit is hoe onze voorvaderen hun melk dronken/vlees aten." Dan hebben ze meestal geen eens zin om er verder op in te gaan.

 
Simon-G

Maakt niet uit hoor, als ik gehaast iets wil doen dan gaat het vaak mis.

Over het algemeen is mn Nederlands redelijk goed (6vwo) maar met de lidwoorden en voornaamwoorden gaat het soms mis.

Heb ondertussen mn 2e liter rauwe melk op.

Als ik tegen mensen zeg ''dit is hoe onze voorvaderen aten'' dan knikken ze allemaal ja dat klopt maar als je kijkt naar hun handelingen zie je er niks van terug.

 
Ik heb inmiddels al heel wat liters rauwe melk gedronken, ik doe dat nu zo'n maand of 4. Nooit ziek van geweest, maar wel heel erg lekker!

 
Ik drink al 1,5 jaar 12 liter rauwe melk (en kefir) per week en ik ben er nog nooit ziek door geworden.

 
Tolunay,

Netjes hoor 6vwo zover heb ik het nooit geschopt in het onderwijs. En zo jong al bewust met voeding bezig, doe je ook goed.

Het is ook meer bedoelt als een discussie killer dan als inhoudelijk argument om mensen op andere gedachten te brengen. Voordat baba je lekkere melk ruïneert.

Met voeding en gezondheid is mijn mening dat je het beste alles eerst zelf goed kan doen en dan pas andere gaat helpen. En dan nog is het bij veel eigenwijze mensen een lastig verhaal.

Klachten bij rauwe melk is vooral bangmakerij, bacteriën zouden gevaarlijk zijn. Wat ik hier op het forum heb gelezen kan het zijn dat mensen problemen hebben met het verteren van eiwitten die in de melk zitten, doordat ze een darmprobleem hebben.

 
Hoi,

Ik was gisteren in Aken. Heb de Weihnachtsmarkt bezocht en ook weer mijn normale inkopen gedaan. Zo ga ik altijd naar Basic, een biologische supermarkt.

Daar zag ik Vorzugsmilch. Dat is rauwe melk die alleen gefilterd is:

Vorzugsmilch wird aus Rohmilch durch Filtrieren und Verpacken hergestellt. Sie ist nicht homogenisiert, ultrahocherhitzt oder pasteurisiert. Sie wird vom Erzeuger und Weiterverarbeiter lediglich gefiltert und muss gekühlt werden. Sie unterscheidet sich geschmacklich von behandelter Milch und während der Lagerung bildet sich an der Oberfläche eine Rahmschicht, die sich vor dem Verbrauch durch Aufschütteln oder Umrühren wieder beseitigen lässt.[1]

Auf der Packung müssen das Wort „Rohmilch“ als Verkehrsbezeichnung, das Verbrauchsdatum sowie der Hinweis Aufbewahren bei höchstens + 8 °C angebracht sein, wobei das Verbrauchsdatum eine Frist von 96 Stunden nach der Gewinnung nicht überschreiten darf.[2] Vorzugsmilch wird daher auch als Milch mit zugesicherten Eigenschaften bezeichnet und darf nur in speziell hierfür zertifizierten landwirtschaftlichen Betrieben produziert werden.

http://de.wikipedia.org/wiki/Vorzugsmilch

Verder hebben ze ook verschillende soorten boter:

Süssrahmbutter en Sauerrahmbutter:

Buttersorten[Bearbeiten]

Sauerrahmbutter wird aus mikrobiell gesäuerter Milch, Sahne oder Molkensahne hergestellt. Mit Hilfe von spezifischen Milchsäurebakterien (mesophilen Säureweckern) entstehen Aromastoffe (Diacetyl), die der Sauerrahmbutter den typischen Geschmack verleihen. Der pH-Wert darf 5,1 nicht überschreiten.

Süßrahmbutter kann aus Milch, Rahm oder Molkerahm hergestellt werden. Im Gegensatz zur Sauerrahmbutter wird sie ohne den Zusatz von Milchsäurebakterien hergestellt. Ihr Geschmack ist frisch-sahnig und mild. Der pH-Wert darf nicht unter 6,4 liegen. Sie eignet sich ausgezeichnet, um Soßen aufzumontieren, da sie beim Erhitzen weniger schnell ausflockt als Sauerrahmbutter und den Soßen gut Bindung gibt.

http://de.wikipedia.org/wiki/Butter

Toch wel interessant, vind ik.

Ik denk dat die Vorzugsmilch het dichtste bij onze rauwe melk staat. Hebben die Duitsers geluk dat dit bestaat.

 
Waarom mogen supermarkten/winkels in NL geen rauwe melk verkopen? Welke wettelijke bepaling regelt dit, bedoel ik eigenlijk?

 
http://wetten.overheid.nl/BWBR0006982/geldigheidsdatum_10-12-2014

Wist ik ook niet Dorothé, dat onze buren wel rauwe melk mogen verkopen in de winkel.

 
Ja, het schijnt dat zelfs bepaalde supermarkten het hebben.

Hier een stukje tekst:

Und was ist mit Vorzugsmilch aus dem Supermarkt oder vom Hofladen?

Die dürfen Sie ohne Bedenken verzehren, denn an Endverbraucher darf nur Milch abgegeben werden, die mikrobiologisch untersucht wurde. Im Zweifelsfall fragen Sie den Hofladen, ob es sich bei der Milch um kontrollierte Vorzugsmilch handelt oder um unkontrollierte Rohmilch. Letztere muss laut Gesetz mit dem Vermerk “Rohmilch, vor dem Verzehr abkochen” gekennzeichnet sein.

uit:

http://www.liliput-lounge.de/themen/gefahr-durch-rohmilch/

 
Waarom brengt je dat aan het twijfelen?

Er staat niet eens bij of de rauwe melk wel of niet van biologische afkomst is en wat de koeien hebben gegeten.

 
Gezonde koeien, gezonde melk. Koeien die veel granen te eten krijgen hebben een ongezonde darmflora waar de e.coli bacterie goed gedijt.

 
Omdat rauwe melk pathogene micro-organismen bevatten die zich zeer snel kunnen vermeerderen. Vervoer in de auto van boer naar huis moet je dan eigenlijk gekoeld doen, wie van jullie wist dat en doet dat? Ik niet.

Het jongetje in Australië had trouwens biologische melk gedronken.

Natuurlijk is het overtrokken en zet oa Otto het in perspectief maar ik dacht ook dat biologische rauwe melk veilig was.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.559
Berichten
559.542
Leden
8.669
Nieuwste lid
Joopdepiep
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan