Vanavond staat wilde haas op het menu. Gistermiddag heb ik deze ondergedompeld in een marinade van: 1 liter rode wijn, 5-6 jeneverbessen, zwarte peper, Keltisch zeezout, knoflook en 5-6 laurierbladeren. Zojuist begonnen met de haas uit de marinade te halen en aan te braden in ruim roomboter. Een klein beetje marinade toegevoegd om te voorkomen dat de boter aanbrandt. Net room toegevoegd en straks, als de haas is aangebraden en de boter en room in de haas zijn getrokken, gaat het vuur op z'n laagst en de marinade van rode wijn, jeneverbes, peper, zout, knoflook en laurierblad over de haas heen en wordt de gietijzeren wok bedekt met een glazen deksel, zodat het geheel nog zo'n 3-4 uur kan stoven, totdat het vlees zo mals is dat het spontaan van het bot af valt.
Bij de haas serveer ik puree van bataten (zoete aardappelen) en spitskool. Het ruikt hier nu al heerlijk!
Mike