Ik vind deze variant van kippenpootjes erg lekker op het moment:
Pootjes aanbraden met roomboter. Dan rijkelijk bestrooien met kurkuma, komijn en gemberpoeder. Van de rest wat minder (naar smaak/ op gevoel): peper, koriander, snufje kruidnagel, kaneel en misschien nog wat andere dingen, ik pak gewoon mijn bak kruiden en specerijen en kijk waar ik zin in heb.
Keltisch zeezout toevoegen en afblussen met water. Zorgen dat de pootjes goed onderstaan, dan krijg je ook soort bottenbouillon. Ruim aantal gepelde knoflooktenen in het water gooien en geheel paar uur op laag vuur sudderen. Eventueel daarna pootjes verwijderen en saus inkoken, knoflookteentjes evt vermalen met staafmixer.
Ik vind het lekker om het vlees van de botjes te halen en terug in de saus te doen en het dan pas de volgende dag op te warmen en te eten. Bij het afkoelen wordt de saus ook helemaal dik en gelatineachtig, goed voor de darmen dus!