Stoofpotje van vette riblap/lamsbout in bottenbouillon (soms ook nog met kokosmelk), uien, kleine wortel, knoflook, gember, kurkuma, kerriepoeder, mosterdzaad, laurierblad kruidnagel, twee grote opscheplepels gekiemde linzen. Op het laatst nog wat tuinkruiden erdoor geroerd (gisteren braamblad, paardenbloemblad, daslook en bieslook) en op smaak gemaakt met Keltisch zeezout, peper, citroensap en een grote opscheplepel yoghurt.
Riblap aanbraden in ruim kokosolie en/of ghee, kruiden en uien toevoegen, dan scheut azijn en bouillon erbij en 2-3 uur stoven, voeg meer bouillon toe indien nodig. Laurierblad en kruidnagel eruit halen. Dan de linzen erbij en eventueel nog meer groenten, bv broccoli/bleekselderij, half uur koken en op smaak maken, nog even 5 minuten laten trouwen(smaken samenkomen) met deksel erop. Smullen!