Ik heb nog een oud kookboek van mijn oma. Misschien leuk om hier wat recepten te posten
ik heb ze nog niet uitgeprobeerd!
Leverpastei ( ruim 1 1/2 kilo)
500 Gr. Vlees, 500 gram keel of buikspek, 1 à 2 lepels zout, foelie, 500 gram varkenslever, 3 gram peper.
Kook het vlees en het spek gaar in water met zout en foelie in 1,5 uur. laat de lever de laatstec10 min. Meekoken
Maal het vlees,het spek en de lever 2 keer door de vleesmolen
Voeg zoveel kooknat toe (1,5 DL) tot een dikke vrij is verkregen. Breng de massa op smaak met peper en zout. Laat ze 10 min. Stoven onder zo nu en dan roeren. Doe de leverpastei in jampotjes. Deze pastei blijft niet lang goed. Moet de pastei langer bewaard worden steriliseer dan in schoongemaakte inmaakglazen 2 uur op 100 graden of bewaar ze in de diepvries.
Er staan best veel recepten in voor orgaanvlees. Als iemand nog een specifiek verzoeken heeft, kan ik wel wat posten