RIP Boogie (Run In Peace)

Dorethe,

Dat is idd een goed plan. Wel een kanttekening hierbij. Aangezien de bloeddruk van je kat toch echt te hoog is en deze bij een volgend bezoek gecontroleerd moet worden nu je besloten hebt bloeddrukverlager te geven, heb je wel een arts nodig die beschikt over een bloeddruk meter. Ik zie op hun site niet staan dat ze dat doen. Er zijn weinig artsen die zo een apparaat hebben aangezien deze meer dan 2000 euro kosten. Mocht je naar deze kliniek toe gaan voor een volgend bezoek bestaat de mogelijkheid dat ze de bloeddruk dus niet kunnen meten. En uiteraard wil je weten of de bloeddruk medicatie zijn werk doet.
Ik zou in dit geval kiezen voor het alternatief wat ik gestuurd heb om een diagnose te krijgen. En wanneer je dan nieuwe bloeduitslagen hebt en de meting van je kat contact opnemen met deze homeopatische arts voor alternatieven. Voor die tijd is onderstaande kliniek misschien een idee? Ze dragen het gold certificaat voor katvriendelijke kliniek en dat betekent dat ze naast dat er rekening gehouden word met gedrag en stress, oa dat ze beschikken over alle apparatuur. Dus ook een bloeddruk meter. Anders mogen ze namelijk geen gouden certificaat krijgen.

https://www.dierenkliniekecht.nl/huisdieren/katvriendelijke-praktijk/over-onze-katvriendelijke-praktijk
 
Dank je Binc. Echt is ook niet zo ver weg.

Ik heb al contact opgenomen met die van Geleen. Het beste alternatief voor de schildklier was het voer. Homeopathie was geen optie.

Ik wordt nog teruggebeld over de bloeddruk en of er een alternatief is. Ik meld het dan wel hier.

Dorothé
 
De kliniek die ik bezocht voor Boogie was ook 'katvriendelijk'. Ze hebben echter wel de DODELIJKE pijnstiller Novacam voorgeschreven, waarna Boogie binnen een week het loodje legde. Ook waren ze allesbehalve vriendelijk voor de portemonnee!

Mike
 
De kliniek die ik bezocht voor Boogie was ook ‘katvriendelijk’. Ze hebben echter wel de DODELIJKE pijnstiller Novacam voorgeschreven, waarna Boogie binnen een week het loodje legde. Ook waren ze allesbehalve vriendelijk voor de portemonnee!

Hoe lullig ik dit ook vind, ik ben zelf ook geen voorstander van al die reguliere medicatie. Waar ik wel voorstander van ben is de stress zoveel mogelijk minimaliseren tijdens onderzoeken. Aan de hand van uitslagen kun je zelf altijd verder kijken naar alternatieven. En in sommige gevallen werken de alternatieven niet meer. Denk aan ouderdom bv en tal van andere oorzaken die ongemerkt bij katten aanwezig kunnen zijn. Op een gegeven moment moet je kiezen tussen 2 of 3 kwaden. Kies je ervoor niks te doen en je kat te laten lijden, kies je voor alternatieven indien dit nog toegevoegde waarde kan hebben en tot verbetering leid, of kies je ervoor je kat met reguliere medicatie zichzelf aangenaam te laten voelen?

Kosten zullen overigens niet veel schelen met een gewone dierenarts.
En wanneer een gewone dierenarts niet over alle materialen beschikt wat kost het dat om alsnog ergens anders heen te moeten? Dat is dubbel stress en dubbel geld. Liever 1 keer goed onderzoek dan 2 keer de helft.
 
Ik heb al contact opgenomen met die van Geleen. Het beste alternatief voor de schildklier was het voer. Homeopathie was geen optie.

Ik wordt nog teruggebeld over de bloeddruk en of er een alternatief is. Ik meld het dan wel hier.

Ik was er idd al bang voor. Het alternatief zijn de alternatieven die hier geschreven zijn. Zowel voor schildklier als bloeddruk. Ik ben benieuwd wat ze adviseren voor de bloeddruk. Maar de oorzaak van die hoge bloeddruk is de licht verhoogde waarde van de schildklier of iets met de nieren. De bloeddruk zelf is het gevolg daarvan.
 
Dorethe haar kat is dus een voorbeeld hiervan. Dingen die wel degelijk onderzocht hadden moeten worden en gewoon niet gedaan zijn. Natrium en kalium niet. Welke essentieel zijn om te onderzoeken in het geval van dorethe haar kat. Je zou toch denken met een schildklier aandoening dat ze dat mee nemen.
Fructosamine niet ondanks verhoogde waarde glucose.
 
Geleen belde net. De dierenarts gaf aan dat er geen homeopathisch middel is tegen bloeddruk en dat het toch wel van belang is dat er iets aan gedaan wordt. Ze hebben zelf geen bloeddrukmeetapparaat. Voer was voor schildklier het beste, maar ook daar konden bijwerkingen aanzitten. Dus kat goed in de gaten houden en regelmatig laten onderzoeken was zijn raad. Ook ivm. met mogelijk uitwerking op nieren. Nou, meer krijg ik er niet uit. Ik blijf dus maar in Maastricht gaan en laat de volgende keer de waarden uitzoeken in Utrecht.
En dan ook Natrium en Kalium en fructosamine. En watje me nog meer aangeraden hebt, Binc.

Je bent goud waard. Ik hoop dat ik dan nu toch het juiste voor onze Chiara doe.
 
Daar zit dus ook exact mijn pijn punt. Goed dat deze dierenarts dit dus duidelijk tegen je verteld. Die dierenarts waar jij geweest bent, ik vind het schandalig dat oa natrium en kalium niet zijn nagekeken. Juist omdat schildklier problemen gepaard gaan met nier problemen en een verhoogde waarde van de schildklier onderzoek ureum en kreatinine maskert. En daarom moet je natrium en kalium onderzoeken. Anders behandel je de schildklier maar dit kan bij beginnende of aanwezige nierproblemen wel degelijk gevolgen hebben. Hier een link met meer info. Staat zijn vacht ook open?

Ik hoop eigenlijk dat je dus niet meer naar de dierenarts gaat waar je geweest bent. Sorry, maar heb er niet veel vertrouwen in.

http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/kat/senior/schildklier.htmlO
 
Kosten zullen overigens niet veel schelen met een gewone dierenarts.

Niet waar. Niet in mijn geval. Diezelfde maand moesten we het paard van mijn vriendin euthaniseren, weet je nog? De 'katvriendelijke' kliniek stuurde ons een rekening voor het DUBBELE bedrag dat werd gerekend om een paard in te laten slapen!

Mike
 
Ja, dat had je verteld. De redenatie zal zijn dat ze meer van het middel nodig hebben gehad om een paard in te laten slapen. Omdat deze groter is. Geen idee wat het gekost zou hebben als je het door een ander had laten doen. Het neemt nog steeds niet weg dat een katvriendekijke kliniek er alles aan doet de stress te minimaliseren voor katten.
En ja, als je kiest voor dieren kost dat geld helaas. Iets wat je ook in moet calculeren bij de keuze om een dier te willen.
 
Dorethe,

Even een stuk uit het artikel waar ik dus bezorgd om ben bij jou kat omdat dit niet volledig onderzocht is. Voorlopig denk ik dat je dus idd het beste met voer aan de slag kan enniet met medicatie om de schildklier te remmen totdat je meer weet!




Cave: Als er (beginnend) nierfalen aanwezig is dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij de keuze van behandeling. Een te sterke remming van de schildklier kan het nierfalen verergeren!

 
De redenatie zal zijn dat ze meer van het middel nodig hebben gehad om een paard in te laten slapen. Omdat deze groter is.

Je leest niet goed. Een paard is vele malen groter, maar het was de KATTENKLINIEK die het dubbele rekende.

Mike
 
Dat kan. Doen ze daar alleen katten dan?

De meeste van die klinieken die ik ken en katvriendelijk zijn, zijn ook gespecialiseerd in andere dieren. En sommigen dus ook paarden.
Geen idee of de kliniek waar jij geweest bent ook verstand heeft van paarden?
 
Ik las bij Hills voer op de website van Utrecht:
http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/kat/senior/schildklier.html

Gezonde katten, die ook in huis leven, mogen ook Y/D eten mits ze 1x daags een eetlepel normaal kattenvoer krijgen

Nou heb ik Hills gemaild en wacht af of dat klopt. Zo ja dan kan de kater zijn eigen natvoer eten en kunnen ze beiden droogvoer van Hills eten. Tja, het eigen droogvoer is beter, maar dit is een oplossing. Natvoer in chipgestuurde bakjes.

Dorothé
 
Hoe dan ook, voor de kat vind ik nog steeds, liever in 1 keer goed onderzoek dan een onderzoek dat voor de helft is gedaan en alles opnieuw moet met stress en extra geld.
Het zal iets meer kosten in 1 consult maar dan heb je niet het gezeik en de onzekerheid die dorethe nu heeft met halve onderzoeken.

Dorethe, het klopt dat je andere kat idd ook gewoon voer moet hebben als hij mee gaat eten.
 
Binc, het was niet de kattenkliniek die het paard euthaniseerde. De kattenkliniek euthaniseerde de kat, een andere dierenartsenpraktijk (met idd veel verstand van paarden) euthaniseerde het paard. Deze laatste rekende de helft minder voor een paard dan de kattenkliniek voor een kat. Snappie?

Mike
 
Oh, sorry, ik dacht dat dat wel het geval was dat dezelfde kliniek jullie paard euthaniseerde.
Vandaar de verwarring.
Maar dan nog, bij jou kat zijn toch bloedonderzoeken gedaan naast andere onderzoeken en medicatie? Dat kost wel wat meer dan alleen euthanisie.
euthanisie kost bij een kat max 20 euro. Dus voor jullie paard was het goedkoper dan 20 euro?
 
Het betrof enkel de euthanasiekosten, onderzoeken en consulten waren eerder al afgerekend. Het betrof wel een euthanasie aan huis, waarvan we accepteren dat deze wat duurder is. Ook het paard werd op locatie ge-euthaniseerd, dus vergelijkbaar. Kosten paard: iets minder dan 100 euro. Kosten kat: bijna 180 euro!

Mike
 
Dus allen de euthanisie van de kat was 180 euro? Dat is wel veel geld idd.

Maar in dorethe haar geval is geen sprake van euthanisie, maar wel van goed onderzoek. Ik adviseer dan ook een algemeen groot bloedonderzoek naast t4 en fructosamine. Groot bloedonderzoek kost gemiddeld 100 euro naast consult. Ze zal nu ook niet goedkoop uit geweest zijn. En als dit onderzoek goed gebeurd was had dat de kosten gescheeld van het eerste onderzoek wat dus werkelijk nergens op slaat.

@dorethe, je kan uiteraard terug gaan naar dezelfde dierenarts. Dat is aan jou. Maar als je daar bent en ze weigeren mee te gaan in onderzoeken die jij wilt, zou ik als ik in jou schoenen stond flink stampij gaan maken, of terug naar huis en wel naar een andere kliniek. Maar hou er rekening mee dat dit wel weer extra stress is voor de kat.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
553.980
Leden
8.669
Nieuwste lid
BiancKus
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan