Ik heb het van de site van Poekie :
Zelf kefir maken:
Heel belangrijk: Werk altijd met schone attributen (potten, lepels, pannen, zeef)
Warm melk op tot 30 graden. Beslist niet warmer, daar de kefirkorrels boven de 30 graden verslijmen en dan niet meer bruikbaar zijn. Doe de warme melk in een schone pot doe hier de kefirkorrels bij.
Laat het ca. 24 uur staan bij kamertemperatuur. Als je het eventueel in de koelbox of een deken zet gaat het proces sneller.
Na het fermentatieproces doe je de inhoud van de pot in een zeef. Roer het door met een pollepel boven een opvangbak. Laat het uitlekken. Je houdt nu kefir over om te drinken. Dit blijft in de koelkast wekenlang goed. In de zeef blijven de kefirkorrels achter.
Die doe je weer in een apart potje, doe hier melk bij zodat het onder staat. Dit kun je een tijd lang in de koelkast bewaren tot je een volgende hoeveelheid kefir gaat maken. Elke keer als je kefir maakt ‘jongt’ het aan. Op een gegeven moment kun je andere mensen blij maken met de korrels.