Dianthus, de ascorbinezuur waar wij het over hebben is niet synthetisch, maar wordt gewonnen uit (niet GMO) mais.
Dat kan wel maar ascorbinezuur apart is geen vitamine C! Dit is wat Brian erover zegt:
Vit. c is een van de meest instabiele vitaminen, die gemakkelijk wordt aangetast door oxidatie als gevolg van blootstelling aan licht of warmte. Ascorbinezuur is niet meer dan een onderdeel van vitamine C en fungeert als een 'antioxidantenverpakking'. Dit is het bestanddeel dat het meest aan de man wordt gebracht, maar dat van zichzelf niet in staat is om het lichaam van een complete vorm van deze essentiële nutriënt te voorzien. Ascorbinezuur beschermt de functionele onderdelen van de vitamine tegen een snelle oxidatie of een snel verval. (....)
Naast ascorbinezuur bevat natuurlijke C minerale cofactoren en de bioflavonoïden hesperidine, rutine, quercetine en tannine, benevens enkele andere van nature voorkomende componenten. Als één van deze componenten ontbreken , is er geen vitamine C activiteit meer, wat resulteert in een gebrekkig supplement dat ziekten tot gevolg kan hebben die verband houden met Vit. C gebrek, zoals bloedingen, vroegtijdige veroudering van onder andere huid, beschadiging van de zenuwen, verlies van seksuele functies en aantasting van het gezichtsvermogen.
Het meeste ascorbinezuur (meer dan 95%)is slechts een chemische kopie van het van nature voorkomende ascorbinezuur, dat zelf niet meer is dan een fractie van de totale vitamine C. Echte vitamine c is allen te vinden in complete, volwaardige voedingsmatrix. Geïsoleerd chemische ascorbinezuur is voor het lichaam niet meer dan een gifstof. Het meeste ascorbinezuur, dat vervaardigd wordt door een handje vol grote medicijnfabrikanten, wordt gemaakt wordt door maïsvet, maissuiker en vluchtige zuren te fermenteren.
En zo gaat dit nog ene eindje door. Dus maw. zit je wel met een chemische versie want er zijn bepaalde bewerkingen nodig om alleen dat ascorbinezuur eruit te halen en zo blijft er van de natuurlijke volwaardige C niets meer over wat je lichaam binnenkrijgt en waar het te zeer mee aan de slag moet om er iets degelijks van te maken wat zo op deze beurt je lichaam weer berooft van nutriënten, enz...
Het nadeel van bessen zoals acerola is dat ze veel suikers bevatten, zeker als je er veel van neemt op een dag. Op de leefbewust site staat het niet vermeld, maar op deze site wel:
Het gaat om natuurlijke suikers en die 5 gram stelt niets voor want die heb je ook zo binnen met andere soorten fruit
http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-...iker-schuilt-er-in-jouw-favoriete-fruit.dhtml