Er zijn id. meerdere manieren om te roosteren.
https://nl.wikihow.com/Toast-maken
Ik heb nl. al die soort apparaten weg gedaan, zit op de minimalisme toer.
Maar het kan dus ook gewoon in de pan.
Leg brood plat in een koekenpan. Het meest gelijkmatig geroosterde brood dat je kunt krijgen met een koekenpan is in een gietijzeren koekenpan zonder boter of olie. Leg je brood droog in de pan en laat de hitte het brood roosteren.[2] •De boter smeren voor het geroosterd is? Waarom niet. Je kunt je toast in een beetje boter of olie bakken om het knapperig te maken en een gouden korstje te geven. Dit wordt wel 'Texas toast' genoemd, en het is heerlijk.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer je je brood erin legt, kun je gewoon de koekenpan verhitten en het in de pan roosteren. De eerste kant zal wat langer duren omdat de pan nog heet moet worden, dus het is verstandig om op te letten zodat je het brood niet verbrandt.
Draai de boterhammen regelmatig om. Draai de boterhammen, met gebruik van een tang of spatel, om wanneer de onderkant goed is en ga verder met het roosteren van de andere kant. Je kunt ze ook regelmatig omdraaien om te zorgen dat je een zelfde knapperigheid hebt aan beide kanten van het brood.
Dit hoort zich ook wel lekker aan:
•Bak een paar repen bacon uit in een koekenpan, waarbij je het bakvet bewaart. Haal de bacon eruit en bedek de boterham met de bacon.
•Leg de sandwich in zijn geheel terug in de koekenpan waar het vet in zit, en bak hem gelijkmatig aan beide kanten. Wanneer het brood er getoast en goudbruin uitziet, dan is het klaar om gegeten te worden. Gebruik wel een servet.
Dorothé