Quote:
Het is gewoon erg saai om alleen maar bouillon en vis en vlees te eten...(melkprodukten willen nog steeds niet lukken bij mij-helaas) vooral met verjaardagen...en dalijk is het weer kerst...iedereen verklaart mij inmiddels voor gek met al die in hun ogen rare voedingsgewoonten en in mijn omgeving ben ik de enige die zo probeert te eten...herkennen jullie dit?
Ja. Bijna iedereen hier zal zich daarin kunnen herkennen.
Quote:
Want wie van jullie eet er eigenlijk elke dag alleen maar vis en vlees met een weinig kapotgekookte groenten? (ik heb dat de hele zomer volgehouden, maar dacht dat een handje nootjes-amandeltjes-walnoten en af en toe wat gedroogd fruit wel moest kunnen-dus niet!)
Zondigen jullie nooit?
Met een handje nootjes, een stukje chocolade, een glas wijn, wat sla met komkommer, wat fruit?
Dat vind ik wel heel knap hoor...misschien ben ik gewoon niet streng genoeg voor mezelf?
De basis voor mij bestaat elke dag uit: yoghurt, rauwe melk, slagroom, vlees(soms vis), eieren en roomboter. daarnaast nog sups en kruiden en af en toe groenten bij het avondeten. Ik drink ook wekelijks bio rode wijn. Af en toe sla met komkommer is geen probleem lijkt me en zuur fruit kan je met mate eten(kiwi, citroen).
Quote:
Op deze manier met eten bezig zijn levert soms ook stress en onzekerheid op voor mij, maar het loslaten is geen optie (darmproblemen).
Ik vond Mike niet bot in dit topic, maar misschien is het voor hem wel moeilijk om geduldig te blijven met al die mensen die zo lopen te stumperen, dat kan ik me ook wel voorstellen trouwens, elke beginneling gaat telkens opnieuw dat hele proces door waar hij zelf al lang mee klaar is...
Ik trek alles zelf eerst in twijfel en moet alles aan den lijve ondervinden...en kaqn wat koppig ijn, maar ik sta wel open voor advies...
Inderdaad eerst zelf ondervinden. Het blijft je eigen keus om iets je persoonlijk aan te trekken. Het gaat niet om de manier waarop de informatie geleverd wordt maar de inhoud ervan.
Quote:
Maar eten jullie dan nooit eens wat rijst of een banaan of een glas wijn of zoiets?
Ik eet af en toe wat rijst bij de curry. Bananen eet ik nooit, want dat zijn suikerbommen en qua voedingswaarde brengt het je ook weinig. Zoals ik al zie drink ik wel wekelijks een glaasje bio rode wijn of twee.
Quote:
En wat ik dus ook heel graag wil weten:
Zijn jullie echt allemaal zo streng?
Wat is streng? associeer je dit voedingspatroon met lijden? Als iets dat je per se moet doen? Ik eet zo, niet omdat ik het moet doen, maar omdat ik het wil en het in mijn ogen de gezondste manier van leven is. ik zie mezelf niet als een slachtoffer van mijn levensstijl, dat zie ik juist bij de mensen om me heen. To each his own. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en niet naar excuses zoeken om terug te vallen in oude (voedingspatronen). Als je gelooft in de boodschap van Mike, Weston price en vele anderen dan gaat de rest vanzelf.
Quote:
Knowing is not enough, we must apply - Bruce lee
Brian
Het is gewoon erg saai om alleen maar bouillon en vis en vlees te eten...(melkprodukten willen nog steeds niet lukken bij mij-helaas) vooral met verjaardagen...en dalijk is het weer kerst...iedereen verklaart mij inmiddels voor gek met al die in hun ogen rare voedingsgewoonten en in mijn omgeving ben ik de enige die zo probeert te eten...herkennen jullie dit?
Ja. Bijna iedereen hier zal zich daarin kunnen herkennen.
Quote:
Want wie van jullie eet er eigenlijk elke dag alleen maar vis en vlees met een weinig kapotgekookte groenten? (ik heb dat de hele zomer volgehouden, maar dacht dat een handje nootjes-amandeltjes-walnoten en af en toe wat gedroogd fruit wel moest kunnen-dus niet!)
Zondigen jullie nooit?
Met een handje nootjes, een stukje chocolade, een glas wijn, wat sla met komkommer, wat fruit?
Dat vind ik wel heel knap hoor...misschien ben ik gewoon niet streng genoeg voor mezelf?
De basis voor mij bestaat elke dag uit: yoghurt, rauwe melk, slagroom, vlees(soms vis), eieren en roomboter. daarnaast nog sups en kruiden en af en toe groenten bij het avondeten. Ik drink ook wekelijks bio rode wijn. Af en toe sla met komkommer is geen probleem lijkt me en zuur fruit kan je met mate eten(kiwi, citroen).
Quote:
Op deze manier met eten bezig zijn levert soms ook stress en onzekerheid op voor mij, maar het loslaten is geen optie (darmproblemen).
Ik vond Mike niet bot in dit topic, maar misschien is het voor hem wel moeilijk om geduldig te blijven met al die mensen die zo lopen te stumperen, dat kan ik me ook wel voorstellen trouwens, elke beginneling gaat telkens opnieuw dat hele proces door waar hij zelf al lang mee klaar is...
Ik trek alles zelf eerst in twijfel en moet alles aan den lijve ondervinden...en kaqn wat koppig ijn, maar ik sta wel open voor advies...
Inderdaad eerst zelf ondervinden. Het blijft je eigen keus om iets je persoonlijk aan te trekken. Het gaat niet om de manier waarop de informatie geleverd wordt maar de inhoud ervan.
Quote:
Maar eten jullie dan nooit eens wat rijst of een banaan of een glas wijn of zoiets?
Ik eet af en toe wat rijst bij de curry. Bananen eet ik nooit, want dat zijn suikerbommen en qua voedingswaarde brengt het je ook weinig. Zoals ik al zie drink ik wel wekelijks een glaasje bio rode wijn of twee.
Quote:
En wat ik dus ook heel graag wil weten:
Zijn jullie echt allemaal zo streng?
Wat is streng? associeer je dit voedingspatroon met lijden? Als iets dat je per se moet doen? Ik eet zo, niet omdat ik het moet doen, maar omdat ik het wil en het in mijn ogen de gezondste manier van leven is. ik zie mezelf niet als een slachtoffer van mijn levensstijl, dat zie ik juist bij de mensen om me heen. To each his own. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en niet naar excuses zoeken om terug te vallen in oude (voedingspatronen). Als je gelooft in de boodschap van Mike, Weston price en vele anderen dan gaat de rest vanzelf.
Quote:
Knowing is not enough, we must apply - Bruce lee
Brian