Weston Price Congres

Ik ben helaas door m'n wekker heen geslapen en ben pas net wakker. Aangezien mijn treinreis 3 uur duurt ben ik er pas rond 12 uur. Is het zo dat de deuren dichtgaan op een bepaald tijdstip?

 
Vanaf het congres ;-)
Hmmm.....net de lunch op! Het smaakte zo goed dat ik het laatste bordje naar binnen heb geschrokt omdat we weer naar de zaal moesten, heel ongezond maar oh wat heb ik (en alle anderen) gesmuld!
Deze geweldige en informatieve dag kan niet meer kapot! !

 
Ik wil graag het recept van wat jullie vanmiddag hebben gegeten. Kan dat?

 
even compleet of topic.
ik heb ergens gelezen dat het onderzoek van Price ook enkele tijd op de Amerikaanse universiteiten als basis is gebruikt, weet iemand waar dat staat? in het boek?
maar vooral: hoe lang was dat dan en welke universiteiten.

 
Leuk hoor, vandaag toch een beetje de dag meegemaakt.
Kreeg de hele dag door mailtjes van Alexandra met wat er op dat moment te doen was, af en toe een fotootje erbij.
Toppie hoor, dank je wel.
Was de rauwe melk lekker?

Lia

 
Ik heb opnames gemaakt, Poekie. Je kunt er dus spoedig "echt" bij zijn. Ik ga denk ik niet alles online zetten, want anders komen de mensen volgend jaar niet meer.

 
Goh zeg, ik dacht dat dit topic al wel zou overstromen van alle enthousiaste congres-gangers :?
Of zit iedereen daar nog na te praten? :wink:
Nou, laat ik dan maar (als vervolg op m'n eerdere post vanuit Antropia) van wal steken dat ik het een groot succes vind geworden. Eigenlijk vind ik dat er veel te weinig onderwerpen zijn behandeld, maar ik had de onderwerpen die behandeld zijn ook niet ingekort willen hebben, en de dag was al lang natuurlijk.......dus er zit niets anders op dan snel weer een WP-congres plannen, volgens mij zijn er nog onderwerpen voor vele jaren, kijk alleen maar eens naar de veelheid van onderwerpen op dit forum.
Ik zat op de eerste rij niet zo ver van Mike vandaan en keek af en toe stiekem even naar hem, en ik vond het zo leuk om te zien hoe hij daar de hele dag vreselijk zat te genieten :P

Professor Frits Muskiet beet de spits af, vijf kwartier lang, en ik had wel de hele dag naar die man kunnen en willen luisteren, wat kan die goed en interessant vertellen en wat praatte hij alles moeiteloos aan elkaar vast met een heerlijke droge humor :wink:
Hoewel ik dacht dat ik al veel over gezonde voeding en levenswijzen wist vielen er toch nog een heleboel kwartjes op hun plaats :wink:
Sally Fallon Morell is een vriendelijke Amerikaanse met pretoogjes die heel goed kan vertellen over Weston Price. Ik heb het boek van Weston Price in mijn kast staan maar moet tot mijn schande opbiechten dat ik het nog niet heb gelezen. Volgens mij heeft Sally echter al verteld wat er in het boek staat, dus dat bespaart me weer een hoop tijd.
Ook Sally heeft heel veel voor me duidelijk gemaakt. Ik denk dat vooral vrouwen (maar ook hun mannen) met een kinderwens haar verhaal moeten horen en kennen, inclusief de bijbehorende foto's, als je dan nog doof blijft voor wat echte voeding is en hoe belangrijk dat is voor je kind, ook in en zelfs voor de embryonale fase, dan ben je een kind volgens mij niet waard :evil:
Na Sally stond er een film op het programma: "Spiegels van de natuur". De titel klonk niet echt opwindend en mijn verwachtingen waren vrij laag gespannen. Maar wow wat een geweldige film was dat! Het applaus na afloop was misschien nog wel langer dan dat voor Sally. Het ging over holistisch boeren, een melkveebedrijf zonder antibiotica. En het was allemaal zo bijzonder en puur in beeld gebracht, je gaat gewoon van die koeien, kalfjes en de boer houden. Maar ik kan dat verder moeilijk uitleggen, je moet het gezien hebben. Dus wie er vandaag niet bij was en de kans nog eens krijgt die film te zien......doen!
Als laatste onderwerp was daar David Wetzel van Blue Iced Fermentated Codliver. Hij zette een hele rits potjes van zijn producten op het podium en iedereen die een vraag stelde mocht gratis een potje komen pakken. En uiteraard waren er toen een heleboel vragen (Nederlanders hè? :wink: ). Maar ik vond het daardoor wel een beetje rommelig en zijn verhaal niet goed uit de verf komen. Want tekens als hij zijn verhaal weer vervolgde kwam er weer een vraag. Hij heeft maar een gedeelte verteld van wat hij ons wilde meegeven. Daarnaast vond ik zijn Engels lang niet zo goed te volgen als dat van Sally, dus ik had hier eigenlijk meer van verwacht, jammer want het is zo'n mooi product, ik had in de pauze ook een potje gekocht (nee, ik heb geen vraag gesteld, geneer me dan toch een beetje want dan denkt iedereen dat ik het erom doe, denk ik dan :oops: )

En dan het eten natuurlijk. Er was niets teveel beloofd, bij elke thee-/koffiepauze waren verantwoorde hapjes, er stonden stands van leveranciers en je kon kaas proeven, rauwe yoghurt, kwark, kefir, heerlijk allemaal. De lunch was overweldigend. Hij was in buffetvorm en er was verrukkelijke soep (met levertraan, maar dat proefde je niet), stoofschotel van bio-stier, heerlijke salades, verantwoord knapperig bruin brood, rauwemelkse boter, allerlei kazen, paté, een soort van zeewier, en ik weet al niet meer. Echt heerlijk, en ik heb alles gegeten zonder me te hoeven afvragen of er misschien iets in zou zitten wat ik niet wil eten.
Na het congres kreeg je een drankje en er waren weer heerlijke stukjes worst, kaas en dadels. De dadels heb ik niet genomen want volgens mij zijn dat toch suikerbommen? En het drankje heb ik ook maar laten staan want ik moest nog rijden (en vruchtensappen drink ik sowieso niet).

De aangekochte buit bestaat dus uit de cod liver oil (gel) met chocoladesmaak ( :wink: ), twee flessen kefir, een stuk rauwemelkse kaas en twee boeken (over supplementen en over het voorkomen van kanker)
Ik kijk terug op een zeer geslaagde dag en wil Mike en de anderen van de organisatie heel hartelijk danken voor al hun enthousiasme en inspanningen. Ik wilde nog afscheid nemen van je Mike maar ik kon je zo gauw niet vinden.
Mijn doel was om nóg geïnspireerder te raken over gezonde voeding en gezond leven, en dat is zeker gelukt. Net mijn moeder aan de telefoon gehad, en die weet inmiddels tot in detail wat ik vandaag allemaal heb gehoord :D

Oh ja, leuk om een aantal mede-forumleden te hebben ontmoet! Wie er niet bij was.......volgende keer echt doen!

 
Wat jammer dat jij er als één van de meest bezielde ambassadrices van het WP-forum niet bij kon zijn Lia :cry:
Ik hoop dat dat volgende keer (als die er komt, maar dat kan haast niet anders) beter uitkomt voor je.

 
Sally vertelde dat "lard" een heel goed vet is om in te bakken, beter dan olie. En daarbij liet ze een foto van een blik lard zien.
Weten jullie wat dat in het Nederlands is? Is dat reuzel? Maar dat koop je (in Nederland) toch niet in blikken? Of is lard wat anders?

 
Voor mij was het gisteren een eerste kennismaking met Weston Price en hun gedachtengoed. Mijn vriendin kent me blijkbaar heel goed, ik zat helemaal op mijn plek.
Ik heb een leuke, leerzame en voedzame dag gehad.

 
Enjoy lard is inderdaad reuzel. Ik heb het in Nederland nog nooit in blikken gezien.
In Duitsland heet het schmalz maar daar ook nog geen biologische gevonden.
Als ik aan goed biologisch varkensvlees kon komen zou ik het zelf uitsmelten.
Ik heb je gisteren helaas niet ontmoet. Maar het was inderdaad een fantastische dag, die ik niet had willen missen! Ik heb er echt van genoten.
Was wel hondsmoe toen ik thuis kwam maar dat was het zeker waard, dus toen niet veel puf meer om mijn PC op te starten.
Haha...ik had rauwe boter gekocht en heb er in de trein een paar happen uit genomen want ik had inmiddels wel weer honger gekregen...heerlijk, dit stilde de honger goed)
Zoals ik geschreven heb in mijn enquete-formulier: het was een feest van herkenning en dat voelde heel goed!

Marian

 
Ik heb me gisteren verwonderd over de verbindingen tussen mensen. Mensen die elkaar totaal niet kennen en mensen die elkaar "alleen maar" via internet kennen en het gemak waarin je met mensen met elkaar in contact waren, ongelooflijk! Ikzelf ook en zag het overal om me heen gebeuren. Heel veel mensen waren alleen gekomen, of mensen die samen waren gekomen liepen "alleen" rond. Je hebt het weleens op een feestje met bekenden, dan vertrek je een uur van te voren, omdat je weet dat het nog wel even duurt voordat je bij de uitgang bent. Nou, dat had ik gisteren ook! Maar dan allemaal met "onbekenden". Het was ontzettend bijzonder.
Potverdrie, ik weet dat ik Enjoy heb ontmoet en ik ben nu alweer vergeten welk gezicht erbij hoorde... En Dennis, wie was degene ook alweer die bij jou was toen we afscheid namen? En daar heb ik nu dus last van, ik zie gezichten zonder namen en namen zonder gezichten. Maar heb ook complete setjes hoor ;) Spal heb ik gelijk maar geadopteerd tot mijn vraagbaken voor de hond en super leuk zoals veel mensen er naar vroegen gisteren. Ik wilde echt super graag met Ad een kom orgaansoep eten, maar helaas, de maag was te bevroren aangeleverd en de soep kon niet gemaakt worden.
Heel stoer dat Midori er was! Iedere keer dat ik haar zag en even wilde spreken na onze eerste ontmoeting in de ochtend was ze druk in gesprek met iemand. Wie weet een volgende keer.
O, en Pike.... Oeps! Die vergeet ik nooit meer! Die spreekt mij aan na 5 minuten binnenkomst, maar ik ben een beetje doof geloof ik. Ipv Pike, versta ik Mike en ik denk, je neemt me in de maling. Ik zeg dus dat ik geen idee heb wie hij is en hij denkt dat ik hem in de maling neem! Nee hoor, ik ben alleen maar doof! Iemand tips?????? Gelukkig kwamen we er snel achter dat we elkaar niet in de maling namen en heb ik ook no geen flesje jodoum gekocht.
Verder heb ik van naief nog een grote zak met zout gekregen, super bedankt!

De rauwe melk... Tja, ook een verhaal apart. Toch wel geloof ik. Ben een beetje erg brutaal geweest namelijk. Er waren 2 verdiepingen met eten en drinken. Op de eerste verdieping was er nog maar een half glas melk en het meisje zei dat de melk op was. Chips! Beneden gaan rondlopen, weer wat eten en ik zag daar nog een volle liter melk staan. Die heb ik bij me gezet en bijna leeg gedronken. De rest heb ik mee de zaal in genomen en in de middag opgedronken. Ik heb de kefir voor alle andere mensen laten staan hoor! Heb hem geproefd, redelijk oke, daarna nog een glas genomen en aan het einde van het glas een te overheersende alcoholsmaak in mijn mond. Laat maar dus, ik hou het wel op rauwe melk. En hij was erg lekker Lia!!!!

Ik heb van het programma ontzettend genoten! Frits kwam met een duidelijjk verhaal, Sally was echt geweldig!!!! O, ze nodigt ons allemaal uit voor het congres in Amerika. Meer dan 50 sprekers, duurt 4 dagen. Allemaal even sparen dus.
De film, ik was absoluut ontroert. Wat geweldig mooi!!!! En die levertraanmeneer, geweldig persoon. Maar hier interesseren me hoeveelheden en testen over vitamines me niets, als je er over verteld dan ook niet hoor. Maar het was naar aanleiding van vragen uit het publiek, dus het leeft wel.
Hij had veel te weinig tijd om zijn verhaal te doen, daarom werd het wat rommelig denk ik. Maar zijn persoonlijke enthousiasme kon ik wel erg waarderen!

Ik had ook bedacht dat Lard iets van reuzel is.

Een meer dan geslaagde dag wat mij betreft! Goede sprekers en veel, heel veel mooie mensen!

 
Heeft iemand de link van de presentatie van Sally Fallon Morell opgeschreven?
Nee, maar had er wel een foto van gemaakt voor Lia en Co :D
www.westonprice.org/local-chapters/slide-presentations

 
Ik vond het ook heel leuk maar ik heb zo te horen ook nog veel mensen gemist. Ik heb Ad en Spal ook niet meer gezien voor ik naar huis ging, dus bij deze: zwaai!
Ik ben er nogal vol van en het was allemaal heel interessant. Maar ik ben ook wel wat ontmoedigd, als ik Sally Fallon hoor praten over genocide omdat kinderen zo moedwillig ondervoed worden. Dat zijn de generaties waar we het straks van moeten hebben. En goed eten wordt steeds moeilijker te krijgen terwijl het zo superbelangrijk is.

Ik vond de film ook geweldig, echt super om te zien hoe alles zo mooi in elkaar grijpt en dat het ook lukt. Ik zou die film heel graag aan de boer laten zien waar wij melk halen, als je daar niet door geinspireerd raakt waardoor niet?

Lard is varkensvet. Ik heb nog twee zakken vet van miss piggy uit Breda in de vriezer, met dank aan Alexandra :-) Daar ga ik nu eens wat mee doen!

De link van de presentatie:
http://www.westonaprice.org/local-chapters/slide-presentations

 
Ik ken dat Alexandra, namen en ook gezichten van mensen onthouden vind ik vaak wel moeilijk. In het moment van contact zit ik er helemaal in en de contacten leven in me voort in de dagen erna, maar als ik dan een paar weken verder ben of mensen maanden later opnieuw tegen kom...

Ik beaam ook zeker de fijne vrije sfeer die er heerste. Wauw, echt bijzonder. Ik heb een dag gehad die voorbij was gevlogen, maar helaas ook een paar forumleden gemist. Zijn er mensen die foto's hebben gemaakt?

Ik bedenk me opeens: zou het niet leuk zijn om op een warme dag in het voorjaar eens een vrije meeting te organiseren, gewoon ergens in een groot park in het midden van het land. Iedereen neemt wat te eten mee en we gaan gewoon een dag samen doorbrengen en picknicken. Of zou er toch wel wat meer georganiseerd moeten worden om zo'n dag te laten slagen. In ieder geval wel als alle meelezers ook gaan komen... :-)

Potverdorie wat is die oude Remeker kaas lekker. Ik had er meer van moeten kopen. :-(

 
Bedankt Enjoy en Alexandra voor de uitgebreide verhalen. Ik verwacht en hoop natuurlijk nog wel meer van anderen te lezen :-)
Helaas kon ik er niet bij zijn, maar ik zie dat het een succesvolle dag was.

 
Leuk om te lezen al dat enthousiasme.
Fijn hoor dat jullie het allemaal positief hebben beleefd en dat het naar meer smaakt, om maar in termen van dit forum te praten.
Juglen, fijn dat je opnames gemaakt hebt.

Lia

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.036
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan