Haluk, ik begrijp je laatste reactie niet zo goed, dat van het opwarmen in plastic.
En Jonathan, niet de melk koken hoor, dan kook je alles kapot.
Tot 40 graden kun je de melk nog als rauwe melk beschouwen.
Nog een keer hoe wij yoghurt maken, en die lukt elke keer weer, zelfs met melk van een week 'oud'.
Warm melk op tot 40graden.
Wij gebruiken ook de AmanPrana kokospotten.Daar doen we een laagje 'start' yoghurt in van ca. 2cm.
Dan doen we de opgewarmde melk erbij, roeren het even door en dan gaat het 24 uur in de koelbox.
Met een dikke deken er op. Dirsta doet er een 'kruikje' bij, ook een prima idee.
Niet kijken tussendoor want het is belangrijk dat de temperatuur constant blijft.
Na 24 uur zetten we de potten nog 8 uur in de koelkast, hier dikt het nog verder in.
Dan is de yoghurt klaar voor consumptie, heerlijk.
Als je deze aanwijzingen opvolgt en met goede schone potten en pannen werkt kan het gewoon niet mislukken.