G
Guest
Guest
Willen jullie ongeveer de zelfde kwaliteit koffie als de bulletproof koffie lees dan hier:
http://forum.bulletproofexec.com/index.php?/topic/278-bulletproof-coffee-in-europe/
Hier vanuit Engeland kun je ook bulletproof koffie bestellen:
http://stevia-shop.co.uk/?page=details&prod=36&cat=9&page_id=46
Dan nog dit:
Hey,
this Dutch supplier http://www.simonlevelt.nl/ ships to most European countries for 17,50€. ...................... they offer 3 coffees which would match most Bulletproof Coffee requirements (asked them for wet processed, grown in higher elevation, no blend and organic/certificates). They don't test for mycotoxins though............
Well, I live in Holland and I've talked to these people of Levelt, and this was their answer:
" Naar aanleiding van uw vraag m.b.t. mycotoxine vrije koffie berichten wij u het volgende.
Ochratoxine A (OTA) is een bekende mycotoxine die op koffiebonen voor kan komen. De wettelijk toegestane hoeveelheid OTA in gebrande koffie is 5ppb (=5microgram/kg). Wij laten jaarlijks een aantal willekeurige koffies op OTA analyseren en er is nog nooit een te hoge concentratie OTA gevonden. In de praktijk betekend dit vaak dat er dan minder 0.5 ppb OTA in zit en dus niet gegarandeerd 0.0 ppb, omdat het niet mogelijk is om kleinere hoeveelheden te meten. Daarnaast controleren wij het vochtgehalte van alle groene bonen voordat ze gebrand worden, omdat een te hoog vochtgehalte kan leiden tot groei van schimmels en gisten die verantwoordelijk zijn voor de vorming van mycotoxines.
Naast koffie kunnen er op alle soorten gewassen mycotoxines voorkomen, die niet afgebroken kunnen worden door koken of invriezen. De belangrijkste manier waarop mensen echter worden blootgesteld aan mycotoxinen is in hun huizen door het inademen van de mycotoxinen die in de lucht zitten.
Ook Upgraded Coffee kan niet ‘100% Mycotoxine vrij’ garanderen door de wijze waarop ze produceren en noemen het dan ook ‘gereduceerd ’omdat ze geen productiestap hebben die alle mycotoxines volledig kan afbreken. Tijdens het roosteren van bonen is de blootstelling aan de hoge temperatuur namelijk onvoldoende om alle van nature aanwezige mycotoxines en schimmelsporen gegarandeerd af te breken. Door een langere blootstelling aan deze temperatuur zou de koffie echter verbranden waardoor deze niet meer te drinken is en er andere giftige stoffen gevormd worden.
Mycotoxines kunnen op ook na de pluk en bewerking vanuit de omgeving op de groene boon terecht komen tijdens opslag. De beschreven productiemethode van Upgraded Coffee heet ‘wet processing’, wat wij ‘gewassen koffie’ of ‘natte methode’ noemen. Simon Levelt koopt altijd hoge standaard (grade 1 of 2, waaronder ook gewassen) koffies in bij bedrijven die we kennen en zelf bezoeken.
De Sipi Falls is bijvoorbeeld een ‘gewassen koffie’ die wij verkopen in één van onze Simon Lévelt winkels of te bestellen via onze website www.simonlevelt.com."
And you may have this translated by Google. But the essence is that nobody can guarantee that food is 100% free of mycotoxins, because the measure methods are not that accurate and even after a whole perfect production process mycotoxines may appear.
I've ordered bullet proof coffee, (and of course ver expensive shipping and handling costs and customs), but in the meantime I use their "Sipi Falls"
http://www.simonlevelt.nl/koffie/koffie/filter/sipi-falls-oeganda/
http://forum.bulletproofexec.com/index.php?/topic/278-bulletproof-coffee-in-europe/
Hier vanuit Engeland kun je ook bulletproof koffie bestellen:
http://stevia-shop.co.uk/?page=details&prod=36&cat=9&page_id=46
Dan nog dit:
Hey,
this Dutch supplier http://www.simonlevelt.nl/ ships to most European countries for 17,50€. ...................... they offer 3 coffees which would match most Bulletproof Coffee requirements (asked them for wet processed, grown in higher elevation, no blend and organic/certificates). They don't test for mycotoxins though............
Well, I live in Holland and I've talked to these people of Levelt, and this was their answer:
" Naar aanleiding van uw vraag m.b.t. mycotoxine vrije koffie berichten wij u het volgende.
Ochratoxine A (OTA) is een bekende mycotoxine die op koffiebonen voor kan komen. De wettelijk toegestane hoeveelheid OTA in gebrande koffie is 5ppb (=5microgram/kg). Wij laten jaarlijks een aantal willekeurige koffies op OTA analyseren en er is nog nooit een te hoge concentratie OTA gevonden. In de praktijk betekend dit vaak dat er dan minder 0.5 ppb OTA in zit en dus niet gegarandeerd 0.0 ppb, omdat het niet mogelijk is om kleinere hoeveelheden te meten. Daarnaast controleren wij het vochtgehalte van alle groene bonen voordat ze gebrand worden, omdat een te hoog vochtgehalte kan leiden tot groei van schimmels en gisten die verantwoordelijk zijn voor de vorming van mycotoxines.
Naast koffie kunnen er op alle soorten gewassen mycotoxines voorkomen, die niet afgebroken kunnen worden door koken of invriezen. De belangrijkste manier waarop mensen echter worden blootgesteld aan mycotoxinen is in hun huizen door het inademen van de mycotoxinen die in de lucht zitten.
Ook Upgraded Coffee kan niet ‘100% Mycotoxine vrij’ garanderen door de wijze waarop ze produceren en noemen het dan ook ‘gereduceerd ’omdat ze geen productiestap hebben die alle mycotoxines volledig kan afbreken. Tijdens het roosteren van bonen is de blootstelling aan de hoge temperatuur namelijk onvoldoende om alle van nature aanwezige mycotoxines en schimmelsporen gegarandeerd af te breken. Door een langere blootstelling aan deze temperatuur zou de koffie echter verbranden waardoor deze niet meer te drinken is en er andere giftige stoffen gevormd worden.
Mycotoxines kunnen op ook na de pluk en bewerking vanuit de omgeving op de groene boon terecht komen tijdens opslag. De beschreven productiemethode van Upgraded Coffee heet ‘wet processing’, wat wij ‘gewassen koffie’ of ‘natte methode’ noemen. Simon Levelt koopt altijd hoge standaard (grade 1 of 2, waaronder ook gewassen) koffies in bij bedrijven die we kennen en zelf bezoeken.
De Sipi Falls is bijvoorbeeld een ‘gewassen koffie’ die wij verkopen in één van onze Simon Lévelt winkels of te bestellen via onze website www.simonlevelt.com."
And you may have this translated by Google. But the essence is that nobody can guarantee that food is 100% free of mycotoxins, because the measure methods are not that accurate and even after a whole perfect production process mycotoxines may appear.
I've ordered bullet proof coffee, (and of course ver expensive shipping and handling costs and customs), but in the meantime I use their "Sipi Falls"
http://www.simonlevelt.nl/koffie/koffie/filter/sipi-falls-oeganda/