G
Guest
Guest
Quote:
Wanneer na 24h de kefir wel gedeeltelijk (bovenin) ingedikt is maar er nog geen blanke vloeistof zichtbaar is, zijn mijn kefirkorrels dan overleden of moet ik misschien de oogst tijd wat verlengen
Niburu,
Nee zijn in principe niet overleden. Als je ze wat langer laat fermenteren zal die blanke vloeistof, de wey, wel zichtbaar worden.
Niet dat het perse nodig is om deze scheiding te zien alvorens te oogsten. Het is wel zo des te meer whey des te zuurder de kefir.
Wanneer na 24h de kefir wel gedeeltelijk (bovenin) ingedikt is maar er nog geen blanke vloeistof zichtbaar is, zijn mijn kefirkorrels dan overleden of moet ik misschien de oogst tijd wat verlengen
Niburu,
Nee zijn in principe niet overleden. Als je ze wat langer laat fermenteren zal die blanke vloeistof, de wey, wel zichtbaar worden.
Niet dat het perse nodig is om deze scheiding te zien alvorens te oogsten. Het is wel zo des te meer whey des te zuurder de kefir.