hoi Kaas
heb 1 keer palmsuiker gebruikt en toen de batch voortijdig weggegooid omdat ik de rommel voor schimmel aanzag
maar de kombucha van manivivendi heeft echt GEEN restsuiker ,door rijststroop.
zou best hun recept willen : )
sinds ik kombucha drink zijn een hoop pijntjes en kwaaltjes verdwenen.
geen kramp in de buik meer ,goede darmen ,meer energie
ik drink wel een liter per dag of soms meer zonder probleem
de rijstsiroop wordt gemaakt door rijst in te koken en de suikers te behouden
lijkt me dat ze in china dat ook zo deden 2000 jaar geleden
rijst makkelijker voorhanden als suiker
maar ik vind experimenteren ook leuk hoor dus ga vast en zeker palmsuiker nog eens proberen
had deze site nog gevonden ,,en klopt aardig met mijn bevindingen
thee - smaak die het oplevert
http://www.seedsofhealth.co.uk/fermenting/kombucha_teas.shtml
groene thee ,zoete wtte wijn
zwarte thee ,appelcider
oolong thee , fruitig
witte thee champagne
na het bottelen voeg ik liever geen smaakjes toe
kombucha smaakt heerlijk van zichzelf
restsuiker gehalte stoort mij wel,,maar kwestie van trial and error en wat tijd
de rijststroop word als glutenvrij product verkocht ,dus lijkt me wel ok
ga t in ieder geval een batch proberen en zal het resultaat melden