OK, you want it, tou got it.
Knoflook-dressing:
Basis maken van volle yoghurt en/of kefir en/of kwark (om je saus in te dikken) en/of mayonaise.
Zoveel versgeperste of -gestampte knoflook aan toevoegen als jij aankan.
Zoeten met koudgeslingerde honing.
Zouten met (bij voorkeur) fleur de sel en een beetje zoute Japanse sojasaus (shoyu, tamari). Worchestersaus is ook goed.
Zuren met balsamico-azijn en/of appelazijn.
Pittig accent geven met mosterd (vers en/of poeder) en/of zwarte peper en/of gember.
Groen kruid toevoegen. Dit kan gedroogde oregano of gedroogde basilicum of 'Italiaanse kruiden' zijn.
Proeven en zoeken naar de juiste smaakbalans. Indien deze niet voldoende aanwezig is, meer van 1 of meerdere van bovengenoemde ingredienten toevoegen. Bedenk dat zoet, zout en zuur de smaakmakers zijn!
Honing-mosterdsaus:
Zelfde zuivelbasis (zie hierboven).
Zoveel mosterd toevoegen (bij voorkeur fijne mosterd) als je aankan.
Compenseren voor de wrange smaak met honing.
Verder hetzelfde als bovenstaand recept. Blijven proeven. Minimaal knoflook (kan ook zonder) want dit is geen knoflooksaus, maar een honing-mosterdsaus.
Smakelijk!
Mike
Knoflook-dressing:
Basis maken van volle yoghurt en/of kefir en/of kwark (om je saus in te dikken) en/of mayonaise.
Zoveel versgeperste of -gestampte knoflook aan toevoegen als jij aankan.
Zoeten met koudgeslingerde honing.
Zouten met (bij voorkeur) fleur de sel en een beetje zoute Japanse sojasaus (shoyu, tamari). Worchestersaus is ook goed.
Zuren met balsamico-azijn en/of appelazijn.
Pittig accent geven met mosterd (vers en/of poeder) en/of zwarte peper en/of gember.
Groen kruid toevoegen. Dit kan gedroogde oregano of gedroogde basilicum of 'Italiaanse kruiden' zijn.
Proeven en zoeken naar de juiste smaakbalans. Indien deze niet voldoende aanwezig is, meer van 1 of meerdere van bovengenoemde ingredienten toevoegen. Bedenk dat zoet, zout en zuur de smaakmakers zijn!
Honing-mosterdsaus:
Zelfde zuivelbasis (zie hierboven).
Zoveel mosterd toevoegen (bij voorkeur fijne mosterd) als je aankan.
Compenseren voor de wrange smaak met honing.
Verder hetzelfde als bovenstaand recept. Blijven proeven. Minimaal knoflook (kan ook zonder) want dit is geen knoflooksaus, maar een honing-mosterdsaus.
Smakelijk!
Mike