Jhanne,
Ik ben nu sinds begin deze week de oxaalzuur-rijke voeding aan het vermijden en tot nu toe heb ik een stuk minder last van pijnlijke rode ogen die ik de laatste weken had.
Die
sandy-looking stools waar over gesproken wordt, had ik ook af en toe (wellicht na eten van oxaalzuur-rijk voedsel). Wel gewoon donkere ontlasting overigens.
Ik heb me aangemeld op de Trying Low Oxalates group, eigenlijk voornamelijk omdat daar een aantal documenten te vinden zijn waarbij uitgebreid onderzocht is hoeveel oxaalzuur er in een heleboel verschillende voeding zit. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen bijvoorbeeld gekookte, gestoomde en rauw voedsel en zelfs verschillende merken.
Hier bevindt zich de group en kun je je aanmelden:
https://groups.yahoo.com/neo/groups/Trying_Low_Oxalates/info
Als je je aangemeld hebt, kun je hier die documenten downloaden:
https://groups.yahoo.com/neo/groups/Trying_Low_Oxalates/files/CURRENT%20Food%20List/
Extreem veel oxaalzuur zit bijvoorbeeld in bataat en quinoa, wat ik regelmatig at. Dus dat is balen, want dan moet ik wat anders verzinnen voor m'n koolhydraten. Witte basmatirijst is goed en rode linzen ook, dus dat is alvast wat
Mark