melkkefir

Hmm, ja logisch eigenlijk, fermentatie veranderd ook de smaak, dat zijn natuurlijk de melkzuur en azijn bacteriën. Maar proef je dan de bacteriën of bepalen de bacteriën de smaak van het voedingsmiddel door ze te veranderen?

 
vannacht wel misselijk geweest .... toch de melkkefir ? Maar ik hoorde net ook mensen die helemaal niet lekker waren, overgeven etc. dus virusje ( ooh die bestaan niet ) ofzo ?

 
Mijn dochter heeft gisteren wel een dagje ziek gevierd, oorpijn, koorts, overgeven. Nu weer helemaal fit.

 
Nou ik voel me ook al een paar dagen niet zo lekker .

Nu weer hoofdpijn en me oren slaan steeds dicht en misselijk .

En ik drink al een tijdje kefir hoor dus dat is de oorzaak niet .

 
Volgens mij heb ik de vraag al vaker gesteld , maar ik heb nog steeds geen duidelijk antwoord.

Hoe zit het nou echt met het aantal suikers inde kefir?

Ik lees soms dat de lactose alleen wordt omgezet in galactose, dus geen vermindering van suikers, alleen een omzetting van een langzame naar een snelle suiker.

Het andere verhaal is dat de bacteriën de lactose opeten en omzetten in goede bacteriën, vitamines etc. En deze goede bacteriën zijn ook opgebouwd uit eiwitten toch?

Dus kan iemand eens een duidelijk antwoord geven hoe het zit met de suikers in de kefir? Zijn de suikers na 48 uur zo goed als helemaal opgegeten, of bevat een liter kefir nog net zoveel suikers als een liter gewone rauwe melk?

 
Weet iemand waar ik in de buurt van Eindhoven-Helmond-Deurne aan kefirkorrels kan komen? Of is Marktplaats de enige manier? Via de post staat me wat tegen; dan geeft de postbode het bij een van mijn buren af en Joost mag weten hoe zij het bewaren tot ik thuis ben...

An

 
Hoi Janse:



Wat betreft de koolhydraten of suikers in kefir of rauwe melk etc
.:

Bij melk kun je dat nog na gaan bij kefir wordt dat moeilijker, wat de voedingswaardetabel door geeft over kefir klopt niet en waarom:

Het probleem met de aangegeven hoeveelheid koolhydraten op de verpakkingen van gefermenteerde levensmiddelen ontstaat doordat de overheid de fabrikanten de koolhydraten van voedsel "door verschil" Laat tellen.

Dat betekent dat ze al het andere, waaronder water en as en vetten en eiwitten meten.

Vervolgens "door het verschil," gaan zij er vanuit dat de rest koolhydraten zijn.

Dit werkt heel goed voor de meeste voedingsmiddelen zoals melk.

Echter om , yoghurt, karnemelk en kefir te maken, wordt de melk ingeënt met de melkzuurbacteriën. Deze bacteriën gebruiken bijna alle melk suiker genaamd "lactose" en zetten het om in melkzuur.

Het is deze melkzuur dat de melk verdikt en smaak geeft aan het product.

Deze bacteriën hebben het grootste deel van de melksuiker "opgegeten" tegen de tijd dat je het koopt (of als je het zelf maakt) .

Op het moment dat je het eet, hoe kan er dan nog veel koolhydraten inzitten? Het is het melkzuur dat dan wordt geteld als koolhydraten.

Daarom kun je tot een half kopje yoghurt, karnemelk of kefir drinken en je telt alleen 2 gram koolhydraten. Dr Goldberg heeft dit gemeten in zijn eigen laboratorium:

http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html

Een kopje zal ongeveer 4 gram koolhydraten bevatten. Een kopje is meestal 300 gram, dus 3 liter kefir zal dan ongeveer 40 gram koolhydraten bevatten.

En dan hebben we het niet over galactose.

Nogmaals: in kefir zit niet meer zoveel koolhydraten. Wel melkzuur en galactose etc.

Maar galactose is ook een suiker dus……………………..

Lees hier meer over galactose:

http://curezone.com/forums/am.asp?i=658695

I just read that yogurt has galactose which is hard on the liver. "Others can tell you that you can over do yogurt because it loads the bloodstream with a great deal of the monosaccharide GALACTOSE quickly and some people with IBD have livers that cannot convert the galactose quickly enough to glucose and therefore galactose builds up in the bloodstream just as glucose does in diabetics and can cause cataracts, etc. I certainly would not exceed 3 cups plus what you use in soups, etc."

So I am wondering if kefir (which I read about in Body Ecology diet) would do the same thing??

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/detail/yogurt-faq-from-elaine/

Het komt dus zoals altijd uit op, heb een sterke gezonde lever, en spijsvertering. Kun je meer af.

Lees hier ook meer:

http://onibasu.com/archives/km/2737.html

http://users.chariot.net.au/~dna/kefir-composition.htm

http://welltellme.com/discuss/index.php?topic=12126.0

http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124798371&page=1

 
Bedankt Amancay, maar helaas nog niet voor de volle 100% duidelijk.

Quote:
Een kopje zal ongeveer 4 gram koolhydraten bevatten. Een kopje is meestal 300 gram, dus 3 liter kefir zal dan ongeveer 40 gram koolhydraten bevatten.

En dan hebben we het niet over galactose.

Nogmaals: in kefir zit niet meer zoveel koolhydraten. Wel melkzuur en galactose etc.

Maar galactose is ook een suiker dus……………………..


Dus een kopje yoghurt/kefir bevat ongeveer 4 gram koolhydraten, maar, zeg je, dan is de galactose nog niet meegerekend?

Galactose is toch ook gewoon een suiker, dus een koolhydraat? Waarom tel je de galactose dan niet mee bij die 4 gram? Eigenlijk moet je dan toch veel meer rekenen dan 4 gram?

Volgens Ad moet je minder dan 60 gram koolhydraten per dag nemen om echt in de ketose te komen. Dan kan ik de kefir toch niet als 4 gram rekenen, als er naast die 4 gram koolhydraten ook nog bijv 30 gram galactose (ook koolhydraten) in zit toch?

 
Hoi Janse ik moet even wat duidelijk maken, ik zette hier neer wat die Dr Goldberg zei over wat er nog aan koolhydraten zat in yoghurt, karnemelk of kefir.

De regel van: En dan hebben we het niet over Galactose is van mij, want kennelijk rekent die Dr Goldberg dat niet mee. Na speuren op internet van mij bleek dus dat er ook Galactose gevormd wordt, dus dat wou ik doorgeven want dat is ook een soort suiker.

Dus eigenlijk had ik het zo neer moeten zetten:

Quote:
Hoi Janse:

Wat betreft de koolhydraten of suikers in kefir of rauwe melk etc.:

Bij melk kun je dat nog na gaan bij kefir wordt dat moeilijker, wat de voedingswaardetabel door geeft over kefir klopt niet en waarom:

Het probleem met de aangegeven hoeveelheid koolhydraten op de verpakkingen van gefermenteerde levensmiddelen ontstaat doordat de overheid de fabrikanten de koolhydraten van voedsel "door verschil" Laat tellen.

Dat betekent dat ze al het andere, waaronder water en as en vetten en eiwitten meten.

Vervolgens "door het verschil," gaan zij er vanuit dat de rest koolhydraten zijn.

Dit werkt heel goed voor de meeste voedingsmiddelen zoals melk.

Echter om , yoghurt, karnemelk en kefir te maken, wordt de melk ingeënt met de melkzuurbacteriën. Deze bacteriën gebruiken bijna alle melk suiker genaamd "lactose" en zetten het om in melkzuur.

Het is deze melkzuur dat de melk verdikt en smaak geeft aan het product.

Deze bacteriën hebben het grootste deel van de melksuiker "opgegeten" tegen de tijd dat je het koopt (of als je het zelf maakt) .

Op het moment dat je het eet, hoe kan er dan nog veel koolhydraten inzitten? Het is het melkzuur dat dan wordt geteld als koolhydraten.

Daarom kun je tot een half kopje yoghurt, karnemelk of kefir drinken en je telt alleen 2 gram koolhydraten. Dr Goldberg heeft dit gemeten in zijn eigen laboratorium:

http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html

Een kopje zal ongeveer 4 gram koolhydraten bevatten. Een kopje is meestal 300 gram, dus 3 liter kefir zal dan ongeveer 40 gram koolhydraten bevatten.





Maar Janse ik heb zelf nu ook iets ontdekt over Galactose:


En het blijkt dat in kefir niet meer zoveel koolhydraten zit. Wel melkzuur en galactose nu etc.

Maar galactose is ook een suiker dus……………………..

Lees hier meer over galactose:

http://curezone.com/forums/am.asp?i=658695

I just read that yogurt has galactose which is hard on the liver. "Others can tell you that you can over do yogurt because it loads the bloodstream with a great deal of the monosaccharide GALACTOSE quickly and some people with IBD have livers that cannot convert the galactose quickly enough to glucose and therefore galactose builds up in the bloodstream just as glucose does in diabetics and can cause cataracts, etc. I certainly would not exceed 3 cups plus what you use in soups, etc."

So I am wondering if kefir (which I read about in Body Ecology diet) would do the same thing??

http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/detail/yogurt-faq-from-elaine/

Het komt dus zoals altijd uit op, heb een sterke gezonde lever, en spijsvertering. Kun je meer af.

Lees hier ook meer:

http://onibasu.com/archives/km/2737.html

http://users.chariot.net.au/~dna/kefir-composition.htm

http://welltellme.com/discuss/index.php?topic=12126.0

http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124798371&page=1

Dus dat wordt voedingsmiddelen uitzoeken waarvan je echt weet wat er in zit aan suikers of koolhydraten als je minder dan 60 gram koolhydraten per dag wilt nemen om echt in de ketose te komen, dus oftewel de rauwe melk of kefir wat verminderen, of de rauwe melk en kefir niet mee te tellen. En kijken hoe je je voelt en ketose testen.

Nu weet ik ook waarom ik na een glas kefir veel vlugger honger krijg dan na een glas rauwe melk. Omdat de Galactose een snelle suiker is. Ook moet ik vaker plassen na een glas kefir dan na een glas rauwe melk. Het lijkt me zo te zien ook beter om kefir wat vetter te maken met slagroom erbij te fermenteren etc..

Quote:
Soorten suikers:

Glucose (druivensuiker) is de meest voorkomende soort snelle suiker. Glucose bevindt zich naast voeding ook in het menselijk lichaam. Glucose heeft een hoge glycemische index, wat betekent dat het een suiker is die snel wordt opgenomen.

Fructose (vruchtensuiker) is ook een snelle suiker. Fructose smaakt zoeter dan glucose. Producten die fructose bevatten zijn kristalsuiker, fruit, honing, vruchtendranken en frisdranken. Fructose heeft een lage glycemische index en wordt dus langzaam opgenomen door het lichaam.

Galactose, de laatste soort snelle suiker, wordt in de dunne darm gevormd uit lactose (melksuiker). Lactose bestaat uit glucose en galactose. Galactose wordt beter opgenomen dan fructose.

De glycemische index van galactose ligt tussen die van glucose en fructose in.

Bovenstaande soorten suikers worden ook vaak aan elkaar verbonden, waardoor er nog meer soorten zijn. Al deze soorten komen voor in verschillende producten.


Maar bij fermentatie naar kefir of yoghurt wordt dus de lactose al mee omgezet in galactose en melkzuur etc., dus nog sneller opgenomen dan op de normale manier in de dunne darm waar het gevormd wordt uit lactose.

 
Weet iemand wellicht waar ik, buiten marktplaats om, aan kefirkorrels kan komen om zelf melkkefir te maken.

Ik woon zelf in Den Haag, maar kon hier niks op het forum vinden over koopmogelijkheden in in deze omgeving.

Wellicht dat een mede-forumlid uit de Haagse regio wat korrels te koop heeft ?

 
Ik heb de korrels (dat bloemkoolachtige microorganisme) gekocht bij http://www.melkkefir.nl/

Dat was twee weken geleden.

Inmiddels is het al een stuk gegroeid. Morgen kan ik even bekijken hoeveel het nu is.

Ik woon ook in Den Haag.

 
Hoi Janse ik reageer nog effe op je:

Quote:
Volgens Ad moet je minder dan 60 gram koolhydraten per dag nemen om echt in de ketose te komen. Dan kan ik de kefir toch niet als 4 gram rekenen, als er naast die 4 gram koolhydraten ook nog bijv 30 gram galactose (ook koolhydraten) in zit toch?


Nog iets over ketonen:

Als je op een laag koolhydraat voedingswijze bent, zeg maar onder de 100 gram of zo per dag, of je eet kokosolie of Mct olie om direct ketonen te genereren, dan heb je toegang tot ketonen zonder in volledige ketose te zijn. En je hersenen zullen dan toegang hebben tot wat ketonen voor energie.

Neem bijvoorbeeld Dr. Mary Newport, die de symptonen van Alzheimer bij haar man verminderde door simpelweg het toevoegen van een paar eetlepels kokosolie bij zijn normale dieet. De Mct’s in de kokosolie werden omgezet in ketonen, die zijn brein begon te gebruiken.

Misschien dat je meer dan 30 gram van glucose nodig hebt op een laag koolhydraat dieet, maar je zal niet de volle 120 gram glucose nodig hebben op een laag koolhydraat dieet , vooral als je ook kokosolie pakt.

Nog iets, wat betreft bij zware lichamelijke inspanning, dan zullen je hersenen voornamelijk op lactaat lopen. Ja op lactaat – dat ongewenste metabole bijproduct van spiermetabolisme. Tijdens een oefening, wanneer de spieren de meeste beschikbare glucose gebruiken om dingen op te tillen en je lichaam te verplaatsen in de ruimte, en waar onvoldoende zuurstof (vandaar een hijgende ademhaling) leidt tot onvolledige glucose en pyruvaat afbraak en verhoogde lactaat niveaus, zullen de hersens ovegaan op lactaat als een directe energiebron. Niet alleen dat, maar lactaat leek de hersens efficiënter te laten werken, meer scherper, en wanneer beide beschikbaar zijn (glucose en lactaat), hebben de hersenen een voorkeur voor lactaat boven glucose. Ander onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen ook het liefst aan lactaat de voorkeur geeft in de uren en dagen onmiddellijk na een traumatisch hersenletsel. Het is niet zeker hoeveel glucose de hersenen vereisen wanneer het de toegang heeft tot lactaat, maar het is zeker minder dan 120 gram.

http://www.marksdailyapple.com/how-much-glucose-does-your-brain-really-need/#axzz2cXHgu5s1

http://www.tampabay.com/news/aging/article879333.ece

http://www.rose-hulman.edu/~brandt/Chem330/EndocrineNotes/Chapter_5_Glucose.pdf

http://www.fasebj.org/content/22/10/3443.abstract

http://phys.org/news/2010-11-lactate-shuttle-fuel-brain.html

http://www.jneurosci.org/content/31/20/7477

http://www.fasebj.org/content/22/10/3443.abstract

 
Hoi Edwin,

Als jij korrels over zou hebben heb ik zeker interesse.

Ik wil eigenlijk niks via internet bestellen.

En op marktplaats moet je tegenwoordig ook nog een account hebben, dus daar haak ik liever ook af.

Ik heb cash, dus als iemand ergens in Haaglanden nog wat melkkefir-korrels over heeft is dat een kinderhand die snel gevuld is.

 
David. Ik heb nu korrels voor ongeveer 0,5 liter

Als we dat delen begin je met 0,25 liter. Het groeit snel en na 2 weken kun je er al 0,5 liter kefir mee maken.

 
Onderzoek gebruik rauw-melkse kefir en gezondheidsklachten

Goedendag meneer/mevrouw,

Mijn naam is Emma van Dun. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek aan de Haagse Hogeschool van de opleiding Voeding en Diëtetiek.

Mijn onderzoek gaat over de mogelijke invloed van rauw-melkse kefir op uw gezondheid. Hierbij heb ik ervaringsverhalen nodig van mensen die regelmatig rauw-melkse kefir consumeren. Dit gaat met behulp van een enquête waarbij vragen gesteld worden over waarom u rauw-melkse kefir gebruikt, hoeveel en hoe vaak. Daarnaast worden ook vragen gesteld over hoe uw voeding eruit ziet.

Bent u geïnteresseerd en bereid om een enquête in te vullen met vragen over uw ervaring met rauw-melkse kefir, dan kunt u mij mailen naar: ekvandun@xs4all.nl. Ik stuur u dan de enquête via uw e-mail op. Kinderen mogen ook meedoen.

Als u mij persoonlijk wilt spreken over hoe dit onderzoek in elkaar steekt, kunt u mij bellen naar: 0630351459.

Met vriendelijke groet,

Emma van Dun.

 
Ik heb kefir gemaakt, door middel van rauwe melk verhitten tot circa 30 graden. Daarna een paar eetlepels (kant-en-klare) kefir erbij ( ecoloar ). In de koelbox gezet met dekens.. Ik ben benieuwd!! Ik laat jullie het morgen weten!

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
552.029
Leden
8.668
Nieuwste lid
Joy63
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan