Hoi Janse ik moet even wat duidelijk maken, ik zette hier neer wat die Dr Goldberg zei over wat er nog aan koolhydraten zat in yoghurt, karnemelk of kefir.
De regel van:
En dan hebben we het niet over Galactose is van mij, want kennelijk rekent die Dr Goldberg dat niet mee. Na speuren op internet van mij bleek dus dat er ook Galactose gevormd wordt, dus dat wou ik doorgeven want dat is ook een soort suiker.
Dus eigenlijk had ik het zo neer moeten zetten:
Quote:
Hoi Janse:
Wat betreft de koolhydraten of suikers in kefir of rauwe melk etc.:
Bij melk kun je dat nog na gaan bij kefir wordt dat moeilijker, wat de voedingswaardetabel door geeft over kefir klopt niet en waarom:
Het probleem met de aangegeven hoeveelheid koolhydraten op de verpakkingen van gefermenteerde levensmiddelen ontstaat doordat de overheid de fabrikanten de koolhydraten van voedsel "door verschil" Laat tellen.
Dat betekent dat ze al het andere, waaronder water en as en vetten en eiwitten meten.
Vervolgens "door het verschil," gaan zij er vanuit dat de rest koolhydraten zijn.
Dit werkt heel goed voor de meeste voedingsmiddelen zoals melk.
Echter om , yoghurt, karnemelk en kefir te maken, wordt de melk ingeënt met de melkzuurbacteriën. Deze bacteriën gebruiken bijna alle melk suiker genaamd "lactose" en zetten het om in melkzuur.
Het is deze melkzuur dat de melk verdikt en smaak geeft aan het product.
Deze bacteriën hebben het grootste deel van de melksuiker "opgegeten" tegen de tijd dat je het koopt (of als je het zelf maakt) .
Op het moment dat je het eet, hoe kan er dan nog veel koolhydraten inzitten? Het is het melkzuur dat dan wordt geteld als koolhydraten.
Daarom kun je tot een half kopje yoghurt, karnemelk of kefir drinken en je telt alleen 2 gram koolhydraten. Dr Goldberg heeft dit gemeten in zijn eigen laboratorium:
http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html
Een kopje zal ongeveer 4 gram koolhydraten bevatten. Een kopje is meestal 300 gram, dus 3 liter kefir zal dan ongeveer 40 gram koolhydraten bevatten.
Maar Janse ik heb zelf nu ook iets ontdekt over Galactose:
En het blijkt dat in kefir niet meer zoveel koolhydraten zit. Wel melkzuur en galactose nu etc.
Maar galactose is ook een suiker dus……………………..
Lees hier meer over galactose:
http://curezone.com/forums/am.asp?i=658695
I just read that yogurt has galactose which is hard on the liver. "Others can tell you that you can over do yogurt because it loads the bloodstream with a great deal of the monosaccharide GALACTOSE quickly and some people with IBD have livers that cannot convert the galactose quickly enough to glucose and therefore galactose builds up in the bloodstream just as glucose does in diabetics and can cause cataracts, etc. I certainly would not exceed 3 cups plus what you use in soups, etc."
So I am wondering if kefir (which I read about in Body Ecology diet) would do the same thing??
http://www.breakingtheviciouscycle.info/knowledge_base/detail/yogurt-faq-from-elaine/
Het komt dus zoals altijd uit op, heb een sterke gezonde lever, en spijsvertering. Kun je meer af.
Lees hier ook meer:
http://onibasu.com/archives/km/2737.html
http://users.chariot.net.au/~dna/kefir-composition.htm
http://welltellme.com/discuss/index.php?topic=12126.0
http://www.lowcarbluxury.com/yogurt.html
http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=124798371&page=1
Dus dat wordt voedingsmiddelen uitzoeken waarvan je echt weet wat er in zit aan suikers of koolhydraten als je minder dan 60 gram koolhydraten per dag wilt nemen om echt in de ketose te komen, dus oftewel de rauwe melk of kefir wat verminderen, of de rauwe melk en kefir niet mee te tellen. En kijken hoe je je voelt en ketose testen.
Nu weet ik ook waarom ik na een glas kefir veel vlugger honger krijg dan na een glas rauwe melk. Omdat de Galactose een snelle suiker is. Ook moet ik vaker plassen na een glas kefir dan na een glas rauwe melk. Het lijkt me zo te zien ook beter om kefir wat vetter te maken met slagroom erbij te fermenteren etc..
Quote:
Soorten suikers:
Glucose (druivensuiker) is de meest voorkomende soort snelle suiker. Glucose bevindt zich naast voeding ook in het menselijk lichaam. Glucose heeft een hoge glycemische index, wat betekent dat het een suiker is die snel wordt opgenomen.
Fructose (vruchtensuiker) is ook een snelle suiker. Fructose smaakt zoeter dan glucose. Producten die fructose bevatten zijn kristalsuiker, fruit, honing, vruchtendranken en frisdranken. Fructose heeft een lage glycemische index en wordt dus langzaam opgenomen door het lichaam.
Galactose, de laatste soort snelle suiker, wordt in de dunne darm gevormd uit lactose (melksuiker). Lactose bestaat uit glucose en galactose. Galactose wordt beter opgenomen dan fructose.
De glycemische index van galactose ligt tussen die van glucose en fructose in.
Bovenstaande soorten suikers worden ook vaak aan elkaar verbonden, waardoor er nog meer soorten zijn. Al deze soorten komen voor in verschillende producten.
Maar bij fermentatie naar kefir of yoghurt wordt dus de lactose al mee omgezet in galactose en melkzuur etc., dus nog sneller opgenomen dan op de normale manier in de dunne darm waar het gevormd wordt uit lactose.