Waar te beginnen? Voelt als een puinhoop

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Guest
  • Startdatum Startdatum
Het wisselen van traag naar snel is typisch iets voor Hashimoto, maar ik heb begrepen dat jij geen verhoogde anti stoffen hebt? Een schildklier supplement helpt niet tegen een te snelle schildklier.
Jij denkt dat je eventueel een te snelle hebt omdat je tsh onder de 1 is? Zo laag vind ik dat niet hoor.
 
https://nova-vitae.nl/products/Thyroid%2C-90-Easy%252dTo%252dSwallow-Tabletten%2C-Ultra-Glandular-Enterprises.html
Alleen hier zit wat schildklierextract inclusief hormonen in.
 
Het gekke is dat de huisarts mij een grafiek heeft laten zien voor wat betreft die tsh. Vanaf dat ik mezelf iets beter ben gaan voelen, zag je in die grafiek ook een langzaam stijgende lijn.

Kun jij hier iets mee? Uitslagen van schildklier. Idd, geen antistoffen. Dus jij denkt dat mijn schildklier ook nog te traag kan zijn?


http://imgur.com/a/hBHlH
 
Dus jij denkt dat mijn schildklier ook nog te traag kan zijn?

Waarom denk jij dat deze te snel zou zijn, dus teveel schildklierhormoon?
Veel van je klachten zouden kunnen wijzen op een tekort aan schildklierhormoon op celniveau.
Dus het zit er wel maar komt niet voldoende aan in je cellen.
 
Ik denk dat ie te snel was voordat er een stijgende lijn in die tsh zat. Toen heb ik 8 jaar lang elke dag tot wel bijna 10 keer op een dag aanvallen gehad van diarree. Of eigenlijk brijige ontlasting.
Zeer vaak tijdens of na het eten. Het was alsof mijn stofwisseling veel en veel te sn ging. Nu heb ik eenmaal op een dag normale ontlasting. Vandaar dat ik denk dat ie nu trager werkt en eerder te snel.
Maar wellicht zit ik ernaast. Vind het best ingewikkelde materie.
 
Maar desondanks kan ik toch tekort hebben op cel niveau?
Ondanks dat de waarden goed zijn?
Wellicht door slechte lever functie en mogelijk nier functie?

Word dus een kwestie van uit proberen denk ik?
 
Pike het produkt Glandular daar kan ik (met mijn gebrekkige kennis van engels) niet uithalen dat er ook hormonen inzitten. Wel volgens mij veel niet ter zake doende toevoegingen.
Mijn eigen pillen die ik via orth.mol arts/apotheek heb en waar ik de ingredienten niet van ken zijn bijna op. Die zijn in principe alleen op recept te krijgen. vind ik ook lastig trouwens.
Dus het lijkt me zinnig om voordat ik nieuwe bestel een bloedtest te laten doen.
Of anders op eigen initiatief iets kopen. Wat is wijsheid?
 
Pike laat jij regelmatig alles testen?
Want ik vroeg me al af hoe lang ik door moet gaan met schildklier-pillen.
Ik slik de mijne sinds 2010 denk ik.
 
Binc wat lastig he om alle uit te vinden. Vooral omdat ik ook artikelen heb geprint dat bv B12 ook op celnivo niet voldoende kan zijn. Ik heb dus B12 waar ook wat andere vit B inzitten aangeschaft zonder dokter.
Maar schildklier? Kan ik dat zonder arts blijven slikken vraag ik me af.
Een orth.mol arts is 65,- per halfuur, HA kost niets. maar voor alleen een bloedtest kan ik natuurlijk naar de HA.
 
Beste Binc,

ik lees soms je topic: ik was eerder actief lid op deze site. Maar ik wil je dit zeggen: dat ik blij ben dat net hier het woord hashimoto inmiddels eindelijk is gevallen. Dit omdat ik mezelf herken in jouw verhaal.

Mocht je kandideren voor genoemde stofwisselingsziekte, dan verklaart het waarom je schildklier eerder acht jaar lang in de hypermodus zat, dat je afviel en aan de dunne was. Het is op zich een normaal proces dat je lichaam eerst hypert bij hashimoto en als je schildklier maar lang genoeg aangevallen wordt, gaat die het begeven en dan gaat die in de hypo-modus (staat van onderreageren).

Met voeding met jodium zou ik met hashimoto uitkijken. Ik heb op dit forum mijn ervaringen gedeeld van het nuttigen van jodium(supplementen): in mijn geval: kelp. Na die suppletie werden mijn klachten ter plekke van mijn schildklier erger: de schildklier ging pijn doen na het nuttigen van bepaalde voeding. De reden daarvan wordt als volgt hier https://drknews.com/iodine-and-hashimotos/ beschreven: “Iodine supplementation stimulates the production and activity of TPO. For most people with Hashimoto’s, TPO also happens to be the site of autoimmune attack, and surrounding thyroid tissue is damaged in the process. So everytime TPO production is stimulated, the immune system, which perceives TPO as a foreign invader to be eradicated, responds more aggressively and amps up the attack.”

Jodiumsuppletie in mijn geval in de vorm van kelp had bij mij concreet tot gevolg, dat ik meer voedingsallergieen kreeg, of in elk geval dat ik me er noodgedwongen bewuster van werd en dat mijn schildklier pijn ging doen als ik dingen had gegeten waarvoor ik allergisch ben of waar ik anderszins niet tegenkan (denk aan fytinezuur). Dat laatste heeft ook een voordeel: ik zal minder makkelijk over de schreef gaan met voedsel dat mij niet dient dan vroeger.

Dat je bij een test eerder niet genoeg antistoffen in je bloed had om te kwalificeren voor hashimoto: zegt niet genoeg. Zie https://drknews.com/unraveling-thyroid-antibodies/

Hashimoto en de nieren: https://hashimotoshealing.com/kidneys-hashimotos/ (ik was ook naar een specialist geweest voor mijn urinewegen);

Hashimoto en osteoperose: die link is er ook omdat o.a. de schildklier het hormoon calcitonine aanmaakt die osteoperose tegengaat: om meerdere redenen kom je er dus niet door puur naar je tsh-produktie en dergelijken te kijken. Hier een link naar de relatie tussen osteoperose en hashimoto: https://thyroidpharmacist.com/articles/micronutrients-bone-density-and-hashimotos/

Bij hashimoto moet je meer oorzakelijk bezig zijn met de aanpak van je problemen. Vandaar dat iemand ook een boek over schreef: “Hashimoto´s thyroditis: the root cause”. Dit boek kan ik je aanraden, maar er zijn waarschijnlijk meer goede boeken over dit onderwerp op de markt en er zullen er nog veel volgen.

De belangrijkste “non-negotiables” bij het gros van de hashimoto-mensen zijn: 1. gluten (en eigenlijk alle ook niet gluten bevattende pseudo-granen exclusief rijst meestal); 2. melk(produkten) 3. soja(produkten). Er zijn meer randprodukten zoals bijv. nachtschades die bij veel mensen niet goed vallen. En daarnaast zijn er individuele verschillen. Suppletie van selenium reduceert het aantal antistoffen en ook is b12 (methylvariant), zink en vitamine d vaak een issue bij mensen met hashimoto.

De 3 oorzaken van hashimoto: erfelijkheid, lekke darm en toxische belasting. Als eenmaal aan genoemde drie voorwaarden is voldaan en je zit eenmaal in die hashimodus, dan kun je niet zo makkelijk meer terug. Je kunt wel klachtenloos door het leven gaan, maar dan wel onder de voorwaarde dat je weet met welke voeding je niet zo goed kunt dealen: en daar ga je dan vervolgens zo goed mogelijk mee om. Bewustwording hiervan is de sleutel.


Gezondheid voor jou.
 
Hoi Dorien, dus je leest wel degelijk nog mee! Het is wel vaker voorgekomen dat berichten van jou in de spambox terechtkwamen, geen idee waarom. Hoe dan ook, ik heb je bericht teruggeplaatst. Misschien omdat je in je berichten veelvuldig anderen citeert en weblinks plaatst. Mocht het weer gebeuren, laat het me dan weten. Bedankt voor je bijdrage na lange afwezigheid!

Mike
 
Bedankt voor deze info.
Ik moet de linken nog even beter door lezen maar daar moet ik even voor gaan zitten.

Wat jij dus eigenlijk zegt is dat met een bloed bepaling deze alsnog negatief kan zijn?
Ook bij meer malen prikken?

In princiepe eet ik geen gluten.
Hooguit bij hoge uitzondering een keer. Melk wel. Heb ik heel lang niet gedronken. Nu weer wel en wil er ook niet vanaf eigenlijk.

Dat hyper gevoel herken ik wel.
Ik heb niet het gevoel dat ik overdag moet slapen of zo. Grootste issue is wel de slapeloosheid idd. Dan word de pijn in spieren ook erger.
Erfelijkheid weet ik niet. In elk geval is er van mijn vader zijn kant niks bekend. Van mijn moeder weet ik het niet en daar kan ik ook niet achter komen.
Toxische stoffen sluit ik echter niet uit. Virus of bacterie ook niet.

Wat waren dan voornamelijk jou klachten?
En hoe kwam je erachter?
Welke behandeling is bij jou aangeslagen?

Ik was van plan vanavond pasta carbonara te maken maar dan iplv de pasta kelp noodles in combi met geroosterde zuurdesem brood met olijfolie, kruiden, knoflook.

Dan zou ik daar evt iets van moeten merken? Een negatief effect?
 
hallo Mike, ik lees nog weldegelijk mee en inderdaad is het vaker voorgekomen dat bepaalde tekens niet geaccepteerd werden waardoor berichten van mij op dit forum in de spam terechtkwamen. Ik heb ook jouw persoonlijke gezondheidstopic gelezen: veel gezondheid ook voor jou.
 
Binc, ja je kunt toch de ziekte van hashimoto hebben en niet met genoeg antistoffen boven de kritische drempel uitkomen. Dat kan aan meerdere factoren liggen. Zie artikel waarnaar ik gelinkt heb. Je kunt beter alle soorten antistoffen laten prikken ook: tpo zijn niet de enigen.

Gluten: je kunt als hashimoto-mens nog last hebben van gluten een half jaar nadat je een keer gluten gegeten hebt: just saying. Dan is het beter om niet ook maar een beetje te zondigen. De moleculaire structuur van gluten lijkt op die van schildklierweefsel: als je echt niet goed tegen gluten kan, wat je niet kan als hashimoto-mens, dan vliegen de antistoffen je letterlijk naar de strot en die reactie is niet zomaar gestopt.
Als je niet zeker bent dat je zo gevoelig bent voor gluten: dan helpen de coeliakietesten niet om het vast te stellen: je moet je laten testen op de langzame reacties (igg) op gluten in het bloed. Die worden meestal niet getest als men op glutenintolerantie test; dat gaat meestal alleen over de snelle reacties. De langzame reacties zijn zowaar desastreuzer omdat je de link niet meer legt met iets wat je een half jaar ervoor gegeten hebt.

Over melk; tja: stel er is een link tussen melkprodukten en je gezondheidsklachten: dan: ¨I rest my case¨. Ik vond het persoonlijk vooral moeilijk om de kaas te laten staan: maar ja, op een gegeven moment was mijn keuze: of ik had chronische sinusitis en dito kiespijn omdat mijn kaakholteontsteking op mijn kieswortel zat te drukken of ik had weer een helder hoofd. Dat waren mijn keuzes ongeveer. Die keuzes schetste een holistische tandarts mij. En hij had gelijk. Pas toen die me zei dat ik echt met alle melkprodukten moest stoppen, ben ik het gaan proberen: en hij zei ook: pas na een maand onthouding weet je de effecten van onthouding: dus het was even doorbijten en daarna ook.

Mijn klachten: zeer veel voedselintoleranties, stress-prikkelgevoelig, sinusitis (heb ik nu niet meer als ik uit de buurt blijf bij bepaalde voeding en buiten het hooikoortsseizoen), apneu (mijn strot gaat dichtzitten waarschijnlijk door die opzwellende schildklier als ik iets verkeerds heb gegeten), ook slapeloosheid (in mijn geval als ik iets verkeerds heb gegeten), slechte spijsvertering: verstopping, gebrekkige eiwit- en vetvertering: als ik vet eet, krijg ik al snel pukkels op mijn rug en ik krijg pijn aan mijn nieren van eiwitrijke voeding, voorheen veel blaasontstekingen, maar afgelopen winter ook weer bijna eentje gehad: tegenwoordig ga ik dan vasten, zeer gevoelige maag/maaghernia, aanleg voor gewichtstoename, ik kan vaak niet op woorden komen of ik vergeet wat ik wilde zeggen, spierpijn heb ik ook veel gehad, gewrichtspijnen (ik werd er gek van, maar heb ik ook niet meer: gewoon niet meer eten waar ik niet tegen kan), pcos, vermoeidheid (die had ik het eerst moeten noemen), ik heb het snel koud, droge huid, broze nagels, zeer veel eczeem gehad; maar als ik bep. voeding mijd; heb ik die ook helemaal niet meer. Om maar wat te noemen.

Hoe ik er achter kwam: door 1 bij 1 bij elkaar op te tellen: mijn twee oudere zussen hebben het allebei. En als ik naar mijn broers kijk, die hebben het vast ook allemaal als ik het rijtje met klachten afga: alleen zij zijn als zodanig niet gediagnostiseerd, maar ik zie het zo. Bij mijn moeder zit het officieel niet zo in de familie dacht ik, bij mijn vader juist, maar ook zij had het op een gegeven moment aan haar schildklier. Ik werd erg ziek rond 2007 en ging naar een arts: die heeft me helemaal binnenste buiten gekeerd -maar en qua waarden kwam er toen vooral de ziekte van lyme uit. Later heeft een internist bij mij die antistoffen tegen de schildklier eruit gekregen middels een bloedtest. Maar die eerste arts had toch hypothyreoidie geconstateerd bij me op basis van mijn klachten (dat heet dan ¨subklinisch¨).

Toen ik met kelpsupplementen ging suppleren duurde het wel een tijdje voor mijn lichaam er negatief op ging reageren. Kennelijk is er ook een therapeutisch interval binnen welke ook misschien een hashimotoklantje wel vaart bij jodium: zo had ik een ganglioomcyste op mijn pols die ineens uit zichzelf open ging door mijn huid heen. Dat kan niet anders dan van de jodium geweest zijn. En mijn vader had die cystes daar ook op zijn polsgewricht. Die had het ook aan zijn schildklier. Maar goed, ik heb nu nog steeds last of ja profijt zo je wilt van mijn jodiumavontuur van ruim een jaar terug. Ik wilde je waarschuwen. Als je over een grens heengaat met jodium dan ben je dus als hashimotoklant chronisch de sjaak. De schrijver van het artikel van de link waarnaar ik je verwees: die zegt: het is niet dat elke hashimotopatient er niet tegen kan, tegen jodium, maar je zal er maar 1 zijn. En het is niet dat er geen andere dingen zijn om het immuunsysteem aan te sterken. Een jodiumtekort treedt bij ons in het westen niet zo makkelijk op. Bijv. aardappels in de schil: bevatten uit zichzelf vrij veel jodium: melk ook. Je zit zo aan wat je nodig hebt op een dag zonder dat je dingen uit de zee ervoor hoeft te eten. Dan zitten wij ook nog met die synthetische jodium in het keukenzout. Zit overal en nergens in.

Over die carbonara: stel je hebt hashimoto en er zitten gluten of andere dingen in je pasta of andere voeding waar je niet tegen kunt, dan doe je jezelf tekort. En de last die je daar dan van ondervindt kan reiken tot aan 6 maanden later.

Een arts heeft het bij mij wel over suppletie met dat varkenshormoon gehad, maar ik ben daar toch niet aan begonnen. Ik zat toen al op de toer van : dingen bij de oorzaak aanpakken: voor mij is dat voeding. Maar toen wist ik nog niet wat dat dan in concreto betekende voor mij. Dat gaat maar door. Ik behandel vooral mezelf. Ik nuttig voornamelijk alleen dingen waardoor ik kan slapen, geen eczeem heb, zo fit mogelijk blijf, geen gewrichtspijn heb, mijn voedsel snel doorstroomt etc. etc. Ik ben er nog steeds niet helaas; koffie is misschien nog mijn laatste zonde, maar wel verder dan ik sinds 2007 was.
 
Zover ik weet zijn er meer anti stoffen geprikt. Niet alleen tpo.

Veel van de klachten die jij ervaart ken in niet. Andere herken ik wel. Voornamelijk chronische loopneus. Maar ook daar ben ik vanaf. Veel van mijn klachten zijn juist stukken minder geworden op het moment dat ik rauwe melk ging drinken. In eerste instantie nam ik kefir. Maar juist daarvan kreeg ik last van mijn buik en diarree.

Heb jij iets gehad aan de specialist voor je urine wegen? Of is dat de internist die je noemde?

Ik heb het in elk geval niet snel koud. Pukkels ook geen last van. Dus stel dat ik mezelf een week lang te pletter eet aan gluten en dan de schildklier waarden laat testen zou er iets uit moeten komen begrijp ik aan antistoffen? Of is ook dat niet met zekerheid te zeggen?

Heb jij in eerste instantie nog iets met je bijnieren gedaan?


 
Oh ja, Lyme...heb ik niet. Wel is de veroorzakende bacterie bij in bloed gevonden.
 
Binc, dat afvallen en aan de dunne zijn: dat herken ik heel goed van in het begin toen ik in 2007 instortte. Alleen dat heeft bij mij geen 8 jaar geduurd, maar korter: misschien een half jaar of zo. Elk mens is anders: en er zijn uitputtende lijsten met symptomen van wat je allemaal kan ervaren als hashimotofiguur. Betekent niet dat je alle klachten hebt. Misschien kan het geen kwaad om naar een goede alternatieve arts te gaan liefst eentje met o.a. de specialisatie schildklier of een boek erover te bestellen op het gevaar af dat je die ziekte toch niet blijkt te hebben.

De specialist voor de urinewegen: tja of ik er iets aan gehad heb: die wilde me aan de chronische antibiotica zetten omdat mijn blaaswand geirriteerd was. En aan mijn nieren was kennelijk niets te zien. Ik zag dat die arts van de link waarnaar ik je verwees schreef over antistoffen tegen de schildklier; dat hij zei dat je jezelf moest onderdompelen in glutenrijke produkten en suiker om lekker veel antistoffen in de testen terug te kunnen zien. Of een week genoeg is weet ik niet omdat er dus vaak sprake is van vertraagde reacties bij ¨kapotte¨ immuunsystemen.

Ik heb een tijdje adrenal cortex geslikt, maar ik merkte geen verschil, terwijl bij de holistische tandarts de bijnieruitputting er bij mij wel uitkwam bij een bepaalde acupunctuurtest. Wel kwam er uit dat mijn pancreas onderfunctioneerde. En niet eens mijn schildklier als zou er iets mee mis zijn. Wel dat ik een stofwisselingsziekte heb/had. Nou dat is dus die hashimoto (eigen invulling).

Het kan zijn dat je schildklier nog overwegend in de hypermodus zit: dus dan heb je het sneller warm dan koud. Ik heb klachten die eerder duiden op een vertraagde schildklier. Mijn twee zussen lijken ook qua klachten niet echt op mij behalve bijv. dat ze allebei namen door elkaar halen en die vermoeidheid hebben ze allebei ook. En kouwelijkheid. Maar spijsverteringsklachten hebben we alledrie. Het gevaar is ook als je dingen blijft eten die niet goed voor je zijn dat je andere autoimmuunziekten aanwakkert: zo heb ik bijv. ook vitiligo (lichaam valt melatonine aan, maar ook die b12-opname-ziekte). En 1 zus heeft diabetes type I erbij doordat ze jarenlang onwetend met die hashimoto is blijven rondlopen. Dan heb je weer een groot probleem erbij. Ik zeg dit om de noodzaak aan te geven om dingen zelf uit te zoeken of om ze bij een arts te laten uitzoeken. Helpt allebei.
 
Oke Thanx! Ik focus ook nog ik mijn lever die niet in orde is.
Wellicht als dat beter gaat de schildklier ook beter gaat. Maar schildklier hormoon wil ik evt wel proberen.

By the way, als ik mezelf al zorgen moet maken om kelp, ik heb net die noodles geproefd.
Wat een ranzigheid. Sorry hoor, maar vind het niet te eten. Dus alvorens ik dat door mijn lekkere saus die heb ik toch maar boekweit noodles genomen.
Weet niet of er mensen zijn die die kelp noodles lekker vinden hier masr ik kan mezelf dat niet voorstellen.
Heb ze dus niet gegeten.
 
Lievergezond, ik neem trouwens wel een kidney glandular. Dat helpt wel iets heb ik het idee.
Misschien ook Iets voor jou?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.519
Berichten
530.944
Leden
8.656
Nieuwste lid
Anne T
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan